Sport

Kovalcsuk nagy visszatérése, tarol a Chicago

Ilja Kovalcsuk újra ott volt a New Jersey Devils jégkorongcsapatában, a gárda pedig 5-3-ra legyőzte a Buffalót.

Az orosz menő öt találkozót hagyott ki egy lábsérülés miatt, ez pedig nagy érvágás volt az Ördögöknek. Ilja Kovalcsuk aztán magyar idő szerint csütörtökön hajnalban újra játékra jelentkezett, bő öt perc kellett neki ahhoz, hogy megszerezze szezonbéli harmadik gólját – érdekesség, hogy a második számú assziszt a kapus Martin Brodeur nevéhez köthető, aki egyébként jó 90 százalékos hatékonysággal védte a kaput az összecsapáson.

A New Jersey egyébként összesen ötöt rámolt be a vendég kapuba, ezzel a kispadra száműzve az újonc Jhonas Enrothot, aki az első hat NHL-meccsét megnyerte. A Devils végül 5-3-as győzelemmel távozott a Sabres otthonából.

Zsinórban negyedik győzelmét aratta a liga élén tanyázó Chicago Blackhawks, pedig korántsem így indult a mérkőzés Vancouverben, ugyanis a tavalyi döntős Canucks kicsivel több, mint húsz perc elteltével vezetett a 2010-es bajnok ellen. A Chicago még a második harmadban fordított, majd a harmadikban bedarálta ellenfelét és sima 5-1-el hozta le a találkozót, Jonathan Toews és Patrick Kane egy-egy góllal és gólpasszal, Marian Hossa három assziszttal zárt. Sérülés miatt nem volt ott a hazaiaknál Roberto Luongo, a Vancouver első számú kapusa.

Két hazai győzelem is született a játéknapon, a Montréal Canadiens a Carolina Hurricanest páholta el 4-0-ra, a Los Angeles Kings pedig rávezetésekkel verte az Anaheim Duckst a kaliforniai rangadón. A két kapus,m Jonas Hiller és Jonathan Quick végig ihletett formában védett, a büntetőknél is csak a hetedik párban dőlt el a plusz egy pont sorsa.

Eredmények – NHL, alapszakasz
Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 1-5
Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes 4-0
Buffalo Sabres-New Jersey Devils 3-5
Los Angeles Kings-Anaheim Ducks 2-1, büntetőkkel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik