Sport

Balzsay Károly visszatért a Vasashoz

A WBA nagyközépsúlyú világbajnoka lett a Vasas ökölvívó szakosztályának új igazgatója.

Amatőr sikereinek színhelyén dolgozik tovább ifj. Balzsay Károly, akinek legfőbb feladata, Sermer György eddigi szakosztály igazgató közreműködésével, a szakosztályi munka napi szintű szervezése és irányítása lesz.

Balzsay Károly profi pályafutása előtt, az amatőrök között a Vasas színeiben lett 2002-ben felnőtt Eb-második, 4 magyar bajnoki címet nyert (összesen 7 bajnoki aranyérméből), és piros-kék színekben egy olimpián vett részt.

„Vasasos szerepvállalásomról évekkel ezelőtt már beszéltünk elnök úrral, de ez most vált aktuálissá. Nagyon örülök annak, hogy ekkora szeretettel fogadtak újra a Vasasnál és remélem Markovits László elnöktől és Süllős Gyula szakosztály elnöktől kapott bizalommal élni tudok és pár hónapon belül bizonyítani tudom, hogy jó döntést hoztak.


Amatőr pályafutásom alatt több egyesületben is megfordultam, de a legjobban itt a Vasasban éreztem magam és legtöbb sikerem is ehhez a klubhoz kötődik. Remélem, munkám során sok fiatalnak tudok majd tapasztalataim átadásával segíteni, hogy minél sikeresebbek lehessenek ők is ebben a sportágban”
– nyilatkozta Balzsay Károly az új szerepéről.

„Balzsay Károly személyében új lendületet kaphat Magyarország legpatinásabb, és egyben egyik legeredményesebb Klubja. Véleményem szerint az idáig elért eredmények a jövőben is elvárhatóak lesznek, de Károllyal még talán többre is hivatottak vagyunk, és nagyobb sikereket érhetünk el” – mondta Süllős Gyula, a szakosztály elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik