Sport

Bevette Berlint az MKB Veszprém

Alilovic kapus vezetésével fantasztikus győzelmet aratott az MKB Veszprém együttese a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A horvát Alilovic remek teljesítménye volt a Veszprém győzelmének alapja

A magyar együttes végig kiválóan védekezett, mind a hatos falas blokk, mind a kapuban remeklő Alilovic ellenállhatatlan hatékonysággal működött.

A sztárokkal felálló berliniek nem tudtak mit kezdeni a Veszprém tudatos, szervezett és nagyon pontos játékával. A magyar csapat erőssége az volt, hogy mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz. Azoknak, akiknek a meccs elején nem ment, ment a végén, Terzic, Vujin, Perez pedig góljaival megalapozta a különbség tekintélyességét.

Mocsai Lajos nyilatkozata
“A Füchse egy nagyon jól felépített csapat, jó erőt képvisel. Jól sikerült a felkészülésünk. Az utolsó öt napban csak a Füchsére koncentráltunk.
A csapatunk ma jól végrehajtotta a taktikai elképzeléseket. Boldogok vagyunk. Gratulálok mindkét együttesnek, korrekt, sportszerű meccs volt” – mondta a veszprémiek edzője az MTI-nek.

A Veszprém győzelmével 8 pontos a csoportban és gyakorlatilag a továbbjutását ünnepelheti. A Kiel és az Atletico Madrid után a magyar csapat tudott harmadik együttesként győzni a 6000 szurkoló által hajtott berliniek otthonában.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája
Füchse Berlin – MKB Veszprém 24-29 (13-15)
Gólszerzők: Laen 5, Petersson 4, Christophersen 4, Jaszka 3/1, Richwien 2, Nincevic 2, Pevnov 1, Romero 1, Löffler 1, Bult 1, illetve Terzic 8, Vujin 6/1, Perez 5, Császár 3, Iváncsik T. 3, Sulic 2, Ilyés 2

A csoport másik mérkőzésén:

Kielce (lengyel)-Atlético Madrid (spanyol) 29-37 (14-19)

A csoport állása: 1. Atlético Madrid 9 pont/5 mérkőzés, 2. MKB Veszprém 8/5, 3. Füchse Berlin 5/5, 4. Kielce 4/5, 5. Csehovszki Medvegyi 2/4, 6. Bjerringbro-Silkebro 0/4

Az élő, szöveges közvetítésünket az alábbiakban olvashatjátok!

60. PERC: Mocsai Lajos időt kér, ilyenkor a legjobb érzés az edzőhöz vonulni. Szép volt, fiúk! Perez még a biztonság kedvéért betalál, ami helyes dolog tőle, mert akár a gólkülönbség is számíthat a végelszámolásnál. Azért a berliniek betalálnak. 29-24-re nyert az MKB Veszprém!

59. PERC: Hetest kapnak a hazaiak, Vilovski meg két percet. A hetes kimarad, örömmámorban a veszprémi drukkerek!

58. PERC: Christofersen lőtte kapufára a labdát, majd Vujin megszerezte 5. gólját. 28-23 ide! Megvan!

57. PERC: Schuch Timusint küldték ki két percre a játékvezetők, de ekkor már hárommal vezettünk, mert Vujin betalált. Természetesen Alilovic volt a német támadás végállomása. Sőőőt, 23-27 az állás Császár gólja után!! Innen már nem lehet elrontani!

55. PERC: Heinewetter visszatért a kapuba, Sulic lövését bravúrral védte. Az ellentámadásnál betaláltak a hazaiak, a sors igazságtalansága lenne, ha visszajönnének a meccsbe! 23-25!

51. PERC: Ivááááncsik Tamás és 24-21-re vezetünk. Romero hozza közelebb a Berlint, de Alilovic még ebbe is beleért – 22-24. Vujin ismét betalál, a végére de összeszedte magát!! 25-22-re vezet a Veszprém hat perccel a vége előtt.

49. PERC: Feljött egy gólra a Berlin, miután Jaszka értékesítette a büntetőt. Még jó, hogy van egy Perezünk. 21-23!

44. PERC: Kiválóan védekezik a Veszprém. Nem nyílik szét a fal, és ha mégis, még mindig ott a kapusunk. Legutóbb Nincevic lövését védte. A 22. gólt Marko Vujin szerezte. Neki és a csapatnak is kellett, eddig nem villogott Vujin. 19-22!

42. PERC: Húha, nagy volt a rohanás, szerencsére a Berlin eladta a labdát, az ellentámadásnál Perez emberhátrányban talált be. Nagyon kellett – 18-21! Kár, hogy Christofersen azonnal válaszolt.

41. PERC: Már fent volt Din és Dinu keze, amikor Jaszka gólt lőtt (17-20). Elvették a Veszprémtől a labdát, és Vujint kettő percre kiküldik. Pichwien be is talált szélről, 18-20!

40. PERC: Alilovic káprázatosan véd. Előbb Császárnak fújtak belemenést a sporik, majd a német támadásnál azt hittük, közelebb jön az egyre jobban elbizonytalanodó hazai csapat. Ott volt a kapuban ismét Alilovic, így nem jött közelebb, sőt. Az ellentámadásnál Perez lőtt gólt. Négy góllal vezet az MKB Veszprém!

38. PERC: Páros kiállítás: Laent és Terzicet küldték ki, miután lebirkózták egymást. Terzicnek is a második. Jó lesz vigyáznia, mert a góllövés ma megy neki.

35. PERC: 16-18, miután Perez (akit pályára küldött Mocsai Lajos) lemaradt Peterssonról. Perez helyreteszi “hibáját”: felmászott az égbe és kilőtte a jobb alsót – 16-19!

34. PERC: Kétperces kiállítás a részünkről. Terzicet küldik ki a román játékvezetők. A hetest Romero végezte el, Alilovic viszont ott állt a kapuban!

33. PERC: Ismét Császár. Ő Petersson góljára reagált mértani pontossággal (a testcsele után). Fantasztikus Terzic gól következett, uralja a játékot a magyar együttes, nagyon jó ezt kimondani. 15-18!

A Berlin eddig meccsei a csoportban
Chekhovskie Medvedi – Füchse Berlin 31-31
Füchse Berlin – KS Vive Targi Kielce 30-27
Bjerringbro-Silkeborg – Füchse Berlin 25-30
Füchse Berlin – BM Atletico Madrid 33-37

31. PERC: Császáré az első gól a második félidőben, remek kezdés. Laen válaszol rá. 14-16!

31. PERC: A mieink kezdték a második félidőt.

Alilovic 41 százalékos hatékonysággal védett az első félidőben. A legeredményesebb góllövő Terzic 6 góllal, Laen négy találattal követi.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

30. PERC: Szenzációs támadás végén Terzic növelte az MKB előnyét. A Berlin még időn túli szabaddobással jöhetett, de nem jött be a próbálkozása. 13-15 a félidőben!

30. PERC: Romero el is vállalta a lövést, Alilovic védte. 31 másodperccel a félidő vége előtt Mocsai Lajos kért időt.

29. PERC: Időt kér a Berlin edzője. Kis túlzással Romero beszélt a legtöbbet az egy perc alatt…

28. PERC: Stochl és Stochl. Két védés a berlini kapustól. Viszont Alilovic káprázatos indítása után Iváncsik Gergő szerez ismét vezetést, nagyon jókor! 13-14!

25. PERC: Jól megy nekünk emberhátrányban. Terzic például egyenlít, majd Alilovic véd. Stochl, az egykori jó ismerősünk állt be Heinewetter helyére a hazai kapuba. Hiába, mert Terzic vezetést szerez – 12-13. De csak 3 másodpercig, mert Nincevic már egyenlít is. Gyors volt! Nagyon gyors támadás…

22. PERC: Petersson nagy erővel lövi laposan a 11. hazai gólt, a veszprémiek viszont nem maradnak le, köszönhetően Terzicnek. 11-es – mindkét oldalon. Laluska beletenyerel ellenfele arcába, sajnos itt a második kétperces bünti (saját maga számára is). Laen azonnal büntet: 12-11!

21. PERC: Belülvédekezésért hetest kapott a Veszprém, amit Vujin kapufása értékesített. 10-10. Sőt, megkaptuk a labdát, egy elhibázott hazai támadás után. Császár került ziccerbe, de a szabálytalanság után nem járt a hetes, helyette szabaddobás. A következő próbálkozáskor Vujin lőtt mellé.

20. PERC: Szeret minket a kapufa, a negyedik berlini lövés csattant rajta. Petersson, majd Sulic viszont ügyesen céloz. Laen egy parádés hazai támadás végén talált be, 10-9, a hazaiak érték el először a tíz gólt.

17. PERC: Christofersen és Nincevic, majd Sulic. Szórják a gólokat a fiúk a kezdeti gólínség után. 8-8!

15. PERC: Kapkodnak a srácok. Előbb Iváncsik Gergő sietett el egy támadást, majd a berlini átlövést Alilovic védte. Jöhetett a magyar együttes és Terzic nagyszerűen visszahúzta a löketet. Először vezet a Veszprém! 6-7!

14. PERC: Ilyés egyenlített, miután előbb Alilovic, majd a kapufa mentette meg a mieinket! 6-6! Ez nyugtatólag hathat!

A Veszprém eddig meccsei a csoportban
KS Vive Targi Kielce – MKB Veszprém KC 25-29
MKB Veszprém KC – Bjerringbro-Silkeborg 32-25
BM Atletico Madrid – MKB Veszprém KC 37-28
MKB Veszprém KC – Chekhovskie Medvedi 24-22

11. PERC: Alilovic szárnyal, sajnos a kipattanót Pevnov bedobta. Császár lett az új irányítónk, és Iváncsik Tamás emberhátrányból passza után be is talál. Remek, remek! Kár, hogy Pichwien azonnal válaszol (6-4). Terzic még a veszprémi teljes csapattá válás előtt lőtt nagy gólt (6-5).

9. PERC: Heinewetter belejött a védésbe, Ilyés, majd Vujin próbálkozott. Laluska kapta az első sárga lapot a találkozón. Egy gyors támadás végén Iváncsik Tamás szépített (4-3), majd Laluska kap kétperces kiállítás, miután a szélső Nincevic elé állt. A hetest a holland Bult lőtte, Alilovic viszont hárított!

8. PERC: Ilyés hibázott a lövésénél, Christofersen viszont nem (4-2).

4. PERC: A berliniek tele vannak válogatottakkal. Jaszka lengyel, Laen német, Petersson dán, Christofersen izlandi, Romero spanyol, Spoljaric horvát (mellesleg olimpiai bajnok) válogatott. A veszprémiekben ezalatt Alilovic tartja a lelket, bár Laen lövésénél nem volt mit tennie (3-2).

3. PERC: Hatosfalas védekezéssel nyitott a magyar együttes, de a második támadásnál Alilovic hárított a blokk helyett. Sulic labdaeladása után a németek mókamestere, a klasszis Heinevetter védett remekül. Ilyés emelkedett az egekbe, és betalált a jobbátlövő pozíciójából, egyenlítetteünk – 2-2!

1. PERC: Berlini góllal indult a találkozó, Christofersen lövését még védte Aliovic, de a kipattanóra érkezett Jaszka, és vezetést szerzett. Az MKB aztán eladta a labdát, és az indításból Laen 2-0-ra alakította a meccs állását. Vujin szépített azonnal. 2-1!

1. PERC: A Berlin kezdte a meccset.

Egyperces gyászszünettel emlékeztek a nemrég autóbalesetben elhunyt Mette fivérekre. A német játékvezető páros az egyik legrutinosabb páros volt, mind a veszprémiek, mind a berliniek vezetői ismerték a tragikus körülmények között elhunyt bírókat.

Mocsai Lajos és a veszprémi drukkerek a magyar himnuszt énekelte el a készülődés közepette.

Pillanatokon belül kezdődik a rangadóvá avanzsált mérkőzés. A Veszprémnek nem lesz egyszerű dolga, mert a Berlin ebben az évben csak kétszer kapott ki odahaza: az Atletico Madrid ellen a BL-ben, és a Kiel ellen a bajnokságban.

Nagyon szoros a harc a férfi kézilabda-BL „B” jelű csoportjában, ahol a magyar bajnok MKB Veszprém jelenleg a második helyen áll. Az élen az ex-Ciudad Atletico Madrid tündököl, a Veszprém egy ponttal lemaradva (6 egységgel) követi, rögtön utána jön a Füchse Berlin.

„Az a célunk, hogy folytassuk eddigi jó teljesítményünket, hiszen 6 pontot szereztünk eddig, ami jó alap lehet az előbb említett cél megvalósulásához. Az ilyen mérkőzések, a bravúrpontok dönthetik el a jobb helyezést. A csapattól azt várom, hogy úgy lépünk pályára, ahogy eddig, meglepetés nem érhet sem nyitott, sem zárt védekezés ellen. Mindent meg kell tennünk, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk, egy ilyen komoly mérkőzésén.

Bízom benne, hogy sikerül győztesként távoznunk Berlinből. Örülök, hogy nagy az érdeklődés, hiszen egy világszintű csapat ellen lépünk pályára, csoportunk egyik legfontosabb mérkőzése lesz” – mondta Mocsai Lajos vezetőedző a klub hivatalos weboldalának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik