Sport

Michelisz visszatér kedvenc pályájára

Már csak egy futam van hátra az idei túraautó-világbajnokságból. Makaóban randevúznak a pilóták a hétvégén.

Michelisz Norbert első világbajnoki futamgyőzelmét éppen a miniállamban szerezte meg, így jó szívvel tér vissza a futam helyszínére.

A Zengő Dension Team versenyzője nagy várakozásokkal készül a szezon második utcai versenyére, miután még versenyben van a gyári támogatás nélküli versenyzők számára kiírt Yokohama Drivers’ Trophy bajnoki címéért. A makaói hétvége a megszokott időtervtől eltérően már csütörtökön megkezdődik, az időmérő pénteken magyar idő szerint reggel zajlik majd, szombaton pedig szünnap lesz a bajnokságot lezáró vasárnapi futamok előtt.


„Messze a legkellemesebb élmények fűznek ehhez a pályához. A körítés, az élmények, a vonalvezetés, a kihívás egy városi pályán versenyezni, ez mind ötvöződik egy helyszínen, ráadásul az utolsó futamon, amikor az ember a legfelfokozottabb állapotban van. Monzához hasonlóan ezt a helyszínt már a szívembe zártam és mindig is szívesen jövök majd ide versenyezni. Abszolút a non plus ultra”
– mondta a magyar pilóta.

Michelisz beszélt a pálya sajátosságairól is: „Tipikus városi pálya, de ennek ellenére lehet rajta előzni, ez garantálja, hogy versenyzői és nézői szemmel is az idény egyik fénypontja lesz. Kihívás, mert körülbelül másfélszer olyan hosszú, mint egy átlagos kör, és körülbelül még egyszer annyi kanyar van rajta, mint egy másik városi pályán. Időmérőn összerakni egy jó kört, iszonyatosan erős idegeket és mentális felkészülést igényel.”

Érdekességek az utolsó futam előtt
Michelisz Norbert a bajnoki pontverseny összetett 8. helyén áll 82 ponttal, a Yokohama Drivers’ Trophy értékelésében pedig a második, 104 pontot gyűjtött.
Michelisz Norbert 2010-ben Makaóban aratta pályafutása első győzelmét a Túraautó-világbajnokságban, valamint megszerezte a 2010-es Rookie Challenge első helyét is.
A 2011-es versenynaptárban mindössze két városi pálya szerepel: A júliusi, portói futamok mellett kizárólag Makaóban autóznak utcákon a versenyzők.
A WTCC eddigi összes idényét a makaói hétvége zárta. 2011-ben a hetedik alkalommal látogat a világbajnokság a kaszinóvárosba. Az eddigi összesen 12 makaói futamon 5 alkalommal győztek BMW-vel induló versenyzők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik