Sport

Sam Trickett a PPT cannes-i bajnoka

Az idei évben félelmetes formában lévő brit Sam Trickett nyerte meg a Partouche Poker Tour cannes-i állomásának főversenyét.

Kilenc mindenre elszánt játékos érkezett a Partouche Poker Tour Cannes döntő asztalára, közülük a 2011-ben egyenesen szárnyaló Sam Trickett tudta megszerezni a győzelmet, aki mostani egymillió eurós nyereményével közel 5 millió dollárt nyert már idén – írja a Poker.hu.

Nagyon kemény fináléra számíthattak a nézők a PPT Cannes főversenyén, a kilenc döntőbe jutott játékos mezőnyéből a két ukrán, Alexander Dovzsenko és Olekszij Kovalcsuk, valamint a brit Sam Trickett emelkedett ki.

A rendkívül tehetséges Trickett hamar az élre tudott állni, ami nagyban köszönhető volt szerencséjének is, bár mint tudjuk a kártyához az is kell. A dán Mads Wissinget ejtette ki nyolcas párral, aki ászpárral ment allin, de mivel a flopra érkezett egy nyolcas, Trickett meg tudta nyerni a partit.

 

A franciák nagy reménysége, Alexandre Coussy, majd később Dovzhenkonak is távozott végül. A hatodik helyen a nem igazán taljános csengésű névvel rendelkező, de még is az olasz színekben versenyző Mustapha Kanit lett a hatodik, majd végül a finálé „felénél” Roger Hairabedian búcsúzott az ötödik helyen.

Ekkor a játékban lévő négy játékos egynapos pihenőre vonult, az élen Salman Behbehani várta a folytatást, de Trickett szinte alig lemaradva volt tőle.

Másnap a két kevesebb zsetonnal rendelkező Oleksii kovalchuk és Ilan Beoujenah kiesésével alakult ki a párbaj, amit Behbehani hatalmas előnnyel várhatott Trickettel szemben.

A brit játékost azonban nem olyan fából faragták, hogy hagyja magát egy franciával szemben, végül hátrányát ledolgozva, egy pénzfeldobásos szituációba került, amely az egész verseny sorsáról is döntött. Trickett 10-10-el ment allin, Behbehani A-J-val megadott, az asztalra a K-2-9-8-9 lapokat tette ki az osztó, ami azt jelentette, hogy Trickett tízes párja elegendőnek bizonyult Behbehani ász magas kombinációja ellen.

Sam Trickett győzelmével kereken 1 millió eurót nyert a Partouche Poker Tour Cannes főversenyén, amihez ha hozzáadjuk 2011 eddigi versenyein gyűjtött 3,3 millió dollárját, akkor láthatjuk, hogy ez a 25 éves fiatalember valami elképesztő ütemben halad a világ legjobb játékosa címének elérése felé.

A Partouche Poker Tour Cannes végeredménye:
1.hely: Sam Trickett – 1 000 000 euró
2. hely: Salman Behbehani – 600 000 euró
3. hely: Alekszij Kovalcsuk – 379 760 euró
4. hely: Ilan Boujenah – 300 000 euró
5. hely: Roger Hairabedian – 230 000 euró
6. hely: Mustapha Kanit – 190 000 euró
7. hely: Alexander Dovzsenko – 160 000 euró
8. hely: Alexandre Coussy – 130 000 euró
9. hely: Mads Wissing – 100 000 euró

Ajánlott videó

Olvasói sztorik