Sport

Rangadót nyert a Patriots, egy újoncról beszél Amerika

A New England Patriots legyőzte a New York Jetset az NFL legutóbbi játéknapján. A Pittsburgh Steelers fiatal irányítója történelmet írt.

Boston és New York, a keleti part két nagyvárosa a sport minden terén jót rivalizál egymással, nincs ez másképp az amerikai focisoknál sem. Az észak-amerikai profiliga legutóbbi játéknapján a Pats vendégeskedett East Rutherfordban, a hazai csapatnak pedig nem termett sok babér, ugyanis a három touch down-passzal záró Tom Brady vezette hazaiak 37-16-ra nyerni tudtak.

A vereséggel a Jets három találkozó óta tartó győzelmi sorozata szakadt meg, ráadásul a 5-4-el álló gárda idei első hazai zakóját is elszenvedte. A Patriots vezeti az AFC keleti divízióját. Shaquille O’Neal, az NBA egyi legnagyobb centeregyéniség is a helyszínen tekintette meg a találkozót.

Egy vicces jelenet a Dallas-Buffalo mérkőzésről:

A Pittsburgh Steelers annak ellenére is le tudta győzni a Cincinatti Bengalst, hogy a hazaiak két ízben is el tudták lopni a labdát a negyedik negyedben, pontot azonban nem tudtak összehozni a stealekből. A meccs hőse a fiatal Andy Dalton volt, aki szinte hibátlanul irányította a vendégek támadásait, két újabb TD-passzt szerzett, ezzel pedig már 14-nél jár a szezonban. Újonc irányító még nem volt erre képes az AFL és az NFL 1970-es egyesülése óta.

Az Atlanta Falcons egy rossz edzői döntés miatt bukta el hosszabbításban a New Orleans Saints elleni mérkőzést, ugyanis a ráadás perceiben Mike Smith úgy döntött, a saját 29 yardos vonalánál is bepróbálja negyedik kísérletre a first down elérését, ez azonban nem sikerült. John Kasaynak nem okozott gondot értékesíteni a könnyen jött mezőnygólt.

Szezonbéli tízedik meccsét is elveszítette az Indianapolis Colts, amely ezúttal a Jacksonville jaguars ellen vérzett el hazai pályán. A sérült Payton Manninget továbbra is nélkülöző Coltstól vasárnap csak egy árva mezőnygólra futotta. Ezzel a gárda 1997 óta nem látott mélységbe került és továbbra is az egyetlen nyeretlen csapat a ligában.

Rendületlenül tör előre a San Francisco, a 49-ers sorozatban hetedik győzelmét aratta, egyedül a címvédő Green Bay Packers tudhat magáénak jobb sorozatot az NFL mostani szezonjában, a Monday Night Football keretein belül a Minnesotát vendégül látó Sajtfejűek ugyanis nyolcas győzelmi szériánál tartanak.

A Frisco a New York Giantset verte 27-20-ra, Justin Smith a legjobb pillanatban akadályozta meg Eli Manning átadását, így a vendégek egyenlítési akciója meghiúsult a hajrában. Ugyanakkor véget egy nagy sorozat, Frank Gore-nak nem sikerült zsinórban a hatodik meccsén is 100 yard felett futnia, ugyanis kidőlt térdsérülés miatt.

Eredmények – NFL, alapszakasz

Atlanta Falcons-New Orleans Saints 23-26 – hosszabbításban

Carolina Panthers-Tennessee Titans 3-30

Cincinnatti Bengals-Pittsburgh Steelers 17-24

Cleveland Browns-St. Louis Rams 12-13

DallasCowboys-Buffalo Bills 44-7

Indianapolis Colts-Jacksonville Jaguars 3-17

Kansas City Chiefs-Denver Broncos10-17

Miami Dolphins-Washington Redskins 20-9

Philadelphia Eagles-Arizona Cardinals 17-21

Tampa Bay Buccaneers-Houston Texans 9-37

Seattle Seahawks-Baltimore Ravens 22-17

Chicago bears-Detroit Lions 37-13

San Francisco 49ers-New York Giants 27-20

New York Jets-New England Patriots 16-37

Ajánlott videó

Olvasói sztorik