Sport

Elúszott az olimpiai kvóta súlyemelésben

A magyar női csapat a 24. helyen végzett a súlyemelő világbajnokság pontversenyében, így nem jutott londoni indulási joghoz.

A világcsúcstartó és világbajnoki címvédő Tatyjana Kasirina trónfosztásával, és a kínai Csou Lu-lu diadalával ért véget a női ólomsúlyúak vetélkedése a franciaországi kvalifikációs súlyemelő-világbajnokság vasárnapi programjában.

A nők zárószáma egyben azt is eldöntötte, hogy a világbajnokságon nem szerzett olimpiai indulási jogot a magyar csapat, miután csak a 24. helyen zárta a versenyt.

Az ólomsúly magyar szereplője, Magát Krisztina – aki szombaton a kategória C csoportjában versenyezve lökésben kiesett, így nem lett összetett eredménye – szakításban 102 kg-mal a 28 emelőt felvonultató teljes mezőnyben a 19. lett.

Az utolsó szám előtt a pontverseny 21. helyén állt a magyar női csapat, ennek megtartása két londoni helyet ért volna, ám Magát kiesésével a közvetlen riválisok közül hárman is megelőzték a válogatottat a ponttáblázaton, így elmaradt a kvótaszerzés.

Az olimpiai szereplés kivívására – a nőknek és a férfiaknak egyaránt – a jövő tavaszi, törökországi Európa-bajnokságon lesz még lehetőség, ám ott már legjobb esetben is csak egyetlen helyet szerezhetnek, s ehhez az első hat között kell majd végeznie a női válogatottnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik