Sport

A Ferencváros és a Vác is könnyen révbe ért

A női kézilabda KEK-ben a címvédő FTC, míg az EHF Kupában a Vác jutott tovább a következő fordulóba.

A november 13-i kézilabdavasárnap ennél jobban nem is sikerülhetett volna kupacsapatainknak. Korábban a székesfehérvári Alcoa jutott tovább az KEK negyedik fordulójába, miután megőrizte előnyét a török Üsküdar ellen.

Kora este a Bajnokok Ligájában magabiztos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC a Hypo ellen, majd az is kiderült, hogy a Ferencváros és a Vác is ünnepelhet a nap végén.

A Fradi a KEK-ben elsöprő győzelmet aratott egy hete idegenben a holland Westfriesland otthonában, így nem volt kérdés, ki nyeri a két csapat népligeti összecsapását. Nos, a hollandok rendkívül kellemetlen stílusban kézilabdáztak, többször is inkább a birkózásra jellemző fogásokkal próbálkoztak. Ezzel együtt Elek Gábor csapata könnyedén játszott, aminek 38-21-es győzelem lett az eredménye.

Az EHF Kupában induló (korábban a Békéscsaba is továbblépett), a Vác mindkét mérkőzését idehaza játszotta a fehérorosz BNTU Belaz Minszk ellen. Az első találkozón 35-32-re nyertek Ökrös Csaba lányai, a vasárnapi visszavágón pedig – bár felszívták magukat a beloruszok – egy góllal megint a mieink voltak jobbak.

Eredmények – női kézilabda kupák
KEK, 3. forduló:
FTC Rail Cargo Hungária – Westfriesland (holland) 38-21
Továbbjutott az FTC 72-40-es összesítéssel.
EHF Kupa, 3. forduló:
Vác – BNTU Belaz Minszk 24-23
Továbbjutott a Vác 59-55-ös összesítéssel.
A női kézilabda NB 1-ben:
Kiskunhalas – Szekszárd 26-20 (a hazaiak először nyertek a szezonban)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik