Sport

Vass Dóráé az első kvóta a 2013-as Világjátékokra

Vass Dóra szerezte meg az első magyar indulási jogot a 2013-as Világjátékokra. A ritmikus gimnasztikázó a vb-n elért 20. helyével kvalifikálta magát.

A vb-n a legjobb 24 közé jutott versenyzők lettek kvótások, erről a sportág nemzetközi szövetsége értesítette az érintetteket. Az olimpián kívüli sportágak világversenyét mindig a nyári olimpiát követő évben rendezik meg, 2013-ban a kolumbiai Cali ad majd otthont az eseménynek.

“Volt szerencsém a legutóbbi játékokon is részt venni. Óriási élmény volt képviselni Magyarországot Tajvanon. Az ott elért 13., illetve 14. helyezéseken szeretnék majd javítani 2013-ban” – mondta Vass Dóra, aki a londoni olimpián is szeretne indulni. “Januárban az előolimpián lesz lehetőségem olimpiai kvótát szerezni, azon dolgozunk, hogy ez sikerüljön”.

A ritmikus gimnasztika az egyetlen olyan sportág, amely az olimpia és a Világjátékok programján is szerepel.

A 2017-es Világjátékok megrendezésére Magyarország is pályázott. Budapest és Gödöllő közösen lenne a házigazda. A játékoknak azonban még a lengyelországi Wroclaw és a Dél-Afrikai Fokváros is otthont adna. A Nemzetközi Világjátékok Szövetsége januárban hozza meg döntését arról, hogy hol bonyolítják majd le a hat év múlva esedékes világversenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik