Sport

Czibor a 11 legjobb 11-es között

A Marca című spanyol sportlap 2011. november 11. alkalmával megválasztotta minden idők 11 legjobb 11-es mezszámú labdarúgóját.

A külföldi szakírók mindenre képesek, és milyen jól is van ez így. Ugyanis mindig emlékeztetnek minket arra, hogy a magyar labdarúgásnak még mindig nagy a respektje a távolban.

Igen, a régi nagyok miatt. Legutóbb Puskás Ferencet választották be a mexikói Pachuca városában a Halhatatlanok Csarnokába, pénteken pedig Spanyolországban állítottak emléket egy másik legendának.

A Marca összeállított egy listát, melyben minden idők tizenegy legjobb 11-es mezszámú focistája szerepel. Ott van a rangsorban az Aranycsapat 11-ese, Czibor Zoltán is.

A kollégák felidézik, hogy Czibor 43 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, ez alatt 17 gólt szerzett a Kocsis, Hidegkuti, Bozsik, Puskás négyes mellett. Emlékeztetnek arra, hogy a két magyar bajnoki cím után, az 1956-os forradalmat követően a Barcelona játékosa lett, ahol két érmet is begyűjtött.

A neves társaságban ott van egyébként Francisco Gento, Augustin Gainza, Arjen Robben és Ryan Giggs is.

A 11 legjobb 11-es labdarúgó
Felix Losteau, Augustin Gainza, Czibor Zoltán, Francisco Gento, Carlos Lapetra, Mario Corso, Piet Keizer, Roberto Rivelino, Arjen Robben, Ryan Giggs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik