Sport

A pofonfa hajnalban bő termést hozhat

A szakma egy része úgy véli, Pacquiao (53-3-2, 38 K.O.) már a vegasi váltósúlyú címmeccs első harmadában elintézi a mexikói Marquezt.

Azt, hogy a világ jelenlegi legjobb öklözőjének tartott filippínót magyar idő szerint vasárnap hajnalban legyőzi Juan Manuel Marquez (53-5-1, 39 K.O.), szinte csak a mexikóiak, közülük is leginkább maga Marquez hirdeti.

A súlycsoport-vándorok (Marquez 3, PacMan 8 kategóriában volt világbajnok) korábbi két ütközete máig vita tárgyát képezi. 2004-ben döntetlen született (többek szerint valójában akkor Marquez volt a jobb), 2008-ban pedig Pacquiao nyert megosztott pontozással, Marquez mindkétszer véresen komolyan odapiszkált PacMannak.

A mostani váltósúlyú küzdelemre felgyúrt mexikói új izmai egész szappanoperát indítottak el, de nem azért, mert ezzel nőttek volna az esélyei.

Sőt. Az általános vélekedés szerint a közép-amerikai gyorsaságban és kitartásban is csak vesztett az egy számmal nagyobb mérettel.

A politikai karrierje miatt saját bevallása szerint úgy két év múlva visszavonuló Pacquaio edzője, Freddie Roach (aki amúgy elismeréssel adózott Marquez újsütetű fizikai nagyságának) szerint tanítványa akár az első menetben kiütheti Marquezt, amennyiben a mexikói ész nélkül nekiront a villámgyors kezű-lábú PacMan-nek.

Marquez természetesen esküdözik, hogy majd most móresre tanítja az általában végig rengeteget ütő Pacquiaót, aki szokás szerint udvarias, és mindössze annyit mond, hogy reméli, a nézők jól fognak szórakozni a vegasi MGM Grand arénájában.

A mérlegelésen, amit a vasárnapi ringszpíker, a legendás Michael “Let’s get ready to rumble” Buffer konferált, Pacquiao 143 fontot (kb. 64.8 kg), Marquez pedig 142 fontot (kb. 64.4 kg) nyomott. A találkozót 144 fontos köztes súlyon rendezik meg.

Pacquiao és Marquez mérlegelése:

A vegasi bokszgálát a SPORT2 3 órától közvetíti élőben.

Doppingdíler Marquez stábjában

Arra jó volt a Marquez-féle kondizás, hogy kiderüljön, ki irányítja a tömegnövelési hadjáratot. A tanácsadó egy bizonyos Angel Hernandez.

Az úriember múltjában vannak sötét foltok, leginkább, hogy ő szállította Marion Jonesnak és több más amerikai atlétának a doppingszereket.

A felzúdulás nem hatott a hivatalosan semmiről sem tudó Marquezre, és az sem, hogy megnőtt fizikumára többen ferde szemmel sandítanak.

A mexikói szerint minden felszedett deka a kőkemény edzésmunka eredménye, és aláveti magát bármilyen doppingvizsgálatnak – ha ellenfele is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik