Sport

Újonca repítette a Raiderst a csoport élére

Denarius Moore 123 yarddal és két TD-vel vette ki a részét az Oakland Raiders csoportelsőséget jelentő idegenbeli győzelméből az NFL 10. hetének nyitómeccsén.

Kaliforniai csapatok különharcával indult a Thursday Night Football az NFL-ben, melyen a szeszélyes AFC Nyugat csoportelsősége volt a tét.

Az első csapást a Chargers vitte be. Trükkös punt-visszahordással kiváló pozícióból indulhatott a San Diego, mégsem sikerült TD-vel befejezni az akciót, és Nick Novak mezőnygóljával 3-0-val rajtolt a hazai csapat.

Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a Qualcomm Stadium közönsége, mert az Oakland futójátéka szépen működött, és egy 80 yardos drive végén Michael Bush vetődött be a célterületre, idei negyedik touchdownjáért. A támadássorozat közben a Raiders az egész mérkőzésre elvesztette elsőszámú elkapóját, Jacoby Fordot. Ez már a sokadik csapás, mely az ezüst-feketéket sújtja, hiszen legeredményesebb futójuk, Darren McFadden és idén remeklő irányítójuk, Jason Campbell is sérült.

Az első negyed végén 7-3-mal fordultak a felek.

Térfélcsere után röviddel, ismét a Raidershez került a labda, és Denarius Moore szenzációs elkapásának is köszönhetően, Sebastian Janikowski mezőnygóljával növelte a különbséget a vendégcsapat.

A Raiders futójátéka és Moore elkapása:

Még a félidő vége előtt ismét az újonc Moore parádézott. Carson Palmer 33 yardos passzát kapta el, és szerzett TD-t az utolsó két percen belül. A szünetre 17-3-as Oakland-előnnyel vonultak. Érdemes kiemelni a vendégek védősorának munkáját. A Kamerion Wimbley vezette defence óriási nyomás alá helyezte a San Diego irányítóját, Philip Riverst, mindössze három first downt és 65 yardot engedélyezett a Chargersnek.

Moore első TD-je:

A második játékrész első labdabirtoklásából szépített a San Diego. Ha nyögvenyelősen is, de beindulni látszott az offense, a drive végén pedig 30 yardos passzból ért el TD-t az újonc Vincent Brown. Méghozzá az elsőt NFL-karrierje során. 10-17.

Az újonc Moore nagy estéje azonban folytatódott. Két hatalmas játék után állította vissza a két TD-nyi különbséget a riválisok között. Előbb Bush futott 55 yardot, majd a Tennesseből draftolt elkapó húzta le Palmer 28 yardos passzát, 10-24.

Bár a második félidőben jobban muzsikált a Chargers támadóoldalon, megint csak mezőnygól-kísérletig jutottak. Ráadásul Novak 46 yardról mellélőtt. Maradt a 10-24.

A harmadik negyed végén Antwan Barnes kergette fumble-be Palmert, így a kihagyott mezőnygól után újra jöhettek Riversék, és éltek is a lehetőséggel. Gyakorlatilag lekopírozták az előző TD-t, a rookie receiver Brown ugyanúgy húzta le a 33 yardos passzt, mint két perccel előtte, de a játékvezetők visszanézés után – a szabályok értelmében jogosan – érvénytelenítették a pontszerzést. Ennek ellenére csak összejött az a touchdown a negyed végére. Rivers 7 yardos átadásával Jacob Hester gyalogolt be, a harmadik negyed végén 17-24.

Az újabb fordulás után ismét bravúros futójátékokkal ment előre a Raiders, de a vörös zóna közelében Palmer interceptiont dobott, egyenesen Paul Oliver kezébe, elrontva ezzel addigi tökéletes teljesítményét.

A negyedik negyedben nem sikerült pontokat tenni a táblára, mindkét fél hatékonyan védekezett. Négy percen belül pedig jött a mostanság menetrendszerű Philip Rivers interception, bár ezúttal sztárelkapója, Vincent Jackson is sáros az eladott labdában. Egyébként Rivers ezzel beállította negatív rekordját, 2007-ben egy teljes szezon alatt dobott tizenöt interceptiont, ehhez idén elég volt neki kilenc meccs.

Ez a Chargers negyedik veresége zsinórban. Ilyen rossz sorozata nyolc éve volt utoljára, 2003-ban 0-5-tel kezdett a csapat. Az Oakland győzelmével 5-4-es mérleggel jelenleg vezeti az AFC nyugati divízióját.

Eredmény – NFL, alapszakasz, 10. forduló
San Diego Chargers – Oakland Raiders 17-24 (3-7, 0-10, 14-7, 0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik