Sport

Nevet változtat a legendás magyar pókerbajnokság

A magyar pókervilág emblematikus pókerversenye, a Budapest Poker Open idén a Tropicana Póker Kupára változtatja a nevét.

Nincs olyan magyar pókerjátékos, aki ne ismerné azt a mozaikszót, hogy BPO, azaz Budapest Poker Open, mely több évig a legrangosabb magyar pókerverseny volt évről-évre, idén viszont kénytelen volt nevet változtatni – írja a Poker.hu.

A magyar póker történelmének egyik legnagyobb kezdeményezése volt a Budapest Poker Open, melyet először 2005-ben rendeztek meg, amit akkor Fóris Attila nyert meg 240 induló között.

Azon kívül, hogy a helyszín változatlan marad, ugyanis eddig mindig a Tropicana kaszinóban rendezték a magyar bajnokságnak is beillő versenyeket, hat rendkívül sikeres esztendő után azonban többet nem lesz BPO, helyét a Tropicana Póker Kupa veszi át, amit már az állami kézben lévő Szerencsejáték Zrt. fog levezényelni.

A verseny nevezési díja 200 000 forint lesz, a verseny nyereményalapjához a Belvárosi Kaszinó Kft. további 11,1 százalékot tesz hozzá, így a maximális 180 fős nevezési létszám esetén 40 millió forintot osztanak ki a győzteseknek.

A verseny december 6 és 11 közé esik, ami a hagyományoktól nem tér el, ugyanis a BPO-t is mindig december elején rendezték.

A rendezők profi osztókat, remek hangulatot és színvonalas lebonyolítást ígérnek, amihez nagyban segítséget nyújt majd a Poker.hu is, amely a verseny hivatalos közvetítői partnere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik