Sport

Meglepő szolnoki vereség Sopronban

A férfi kosárlabda-bajnokság pénteki mérkőzésén a Kecskemét 94-65-re verte a Factum Debrecent. Sopronban meglepetés született.

Egyértelműen a hazai csapat volt az esélyese a mérkőzésnek Kecskeméten, és ennek megfelelően Thomas Kelley vezetésével már az első negyedben elhúztak az Ivkovic-fiúk.

A KSE csak az előző körben, az Albacomp elleni idegenbeli találkozón hagyta el vesztesen a pályát, és korán kiderült, most sem fogja. A Factum csak a második negyedben tudott egyenrangú partnere lenni Stojan Ivkovic csapatának, azt az etapot meg is nyerte egy ponttal. A hazaiaknál a légiós Vukadinov volt a legeredményesebb 22 ponttal, a vendégeknél az amerikai Justin Ingram tudta tartani a lépést.

Az esti meccsen aztán megszületett a bajnokság eddigi talán legnagyobb meglepetése, a talán meggyengült Sopron nyolc ponttal jobbnak bizonyult a bajnok Szolnoknál.

Pór Péter csapata már korábban is botladozott, bár a meccseit végül mindig megnyerte. Egészen péntekig. Az első negyedben még futott a szekér és a nagyszünetben sem tűnt úgy, hogy a végén nem darálja be ellenfelét a vendégcsapat. Ugyanakkor Egemonyét, az egykori pécsi légióst nem tudták tartani a szolnokiak, akiknél Báder Márton hiába dobott neve napján 25 pontot.

A hazaiak közül Molnár András is jókor szerzett kosarakat, ez duplán fájt az Olajnak, elvégre egykoron a Szolnokot erősítette a magyar válogatott bedobója. Elvesztette tehát veretlenségét a bajnok.

Eredmény – férfi kosárlabda NB I.
Kecskeméti KSE – Factum Sport Debrecen 94-65 (20-8, 18-19, 30-19, 26-19)
A legjobb dobók: Vukadinov 22, Wittmann 15, Radonjic 14, Kelley 13, Hegedűs 12, illetve Ingram 24, Szabó 16, Kaluha 10
Soproni KC – Szolnoki Olaj 80-72 (14-19, 26-23, 22-11, 17-19)
A legjobb dobók: Egemonye 18, Thomas 16, Rubin, Molnár A. 14, illetve Báder 25, Trotter 16

Ajánlott videó

Olvasói sztorik