Sport

Gyurta, Cseh, Jakabos és Verrasztó duplázott

Kettesével gyűjtötték az egyéni bajnoki címeket az úszóválogatott erősségei a százhalombattai rövidpályás ob nyitónapján.

Kis Gergőt betegség miatt hazaküldte a válogatott orvosa az országos bajnokság első napján, akik viszont maradtak, javítottak tavalyi idejükön. Ez remek hír a decemberi rövidpályás-Eb előtt.

A legfeltűnőbb különbséget Gyurta Dánielnél regisztrálhatták: a világklasszis mellúszó már 50-en is remekelt (öt tizeddel volt jobb, mint 2010-ben), fő számában, 200-on pedig 1.6 másodperccel múlta felül egy éve elért győztes idejét.

“Mi tagadás, tényleg úgy érzem, hogy jól megy, legalábbis most úgy tűnik” – mondta a világ- és Európa-bajnok. “A tavalyi időmhöz képest jelentős a javulás, de úgy gondolom, igazán az a beszédes, hogy egyetlen századdal maradtam csak el a 2009-es időmtől, amit szuperdresszben úsztam.”


Cseh László
is hasonlót alakított, ő is fél másodperccel volt gyorsabb 200 vegyesen, akárcsak Verrasztó Evelyn, míg Bernek Péter több mint egy másodpercet javult tavalyi önmagához képest 100 háton. Cseh még 400 gyorson is bajnokként zárt, plusz a vegyesváltóban is begyűjtött egy aranyat, azaz elégedett lehetett:

“A vegyesen elért eredményről csak annyit, hogy nem igazán fogtam meg a számot, tartalékoltam, mivel tudtam, hogy még van a négyszáz gyors és a kétszáz mell is utána. Inkább az összkép tetszik, mert tavaly egy ilyen nap után daruval kellett volna kihúzni a vízből, most meg egyáltalán nem érzem azt, hogy fáradt lennék” – mondta Cseh.

A hölgyeknél Verrasztó Evelyn száz gyorson is remekelt, és Cseh-hez hasonlóan szerzett egy váltóaranyat is:

“Egy napja érkeztünk meg az amerikai edzőtáborból, ez tényleg nem annyira rossz, hiszen ebéd után majdnem bekómáztunk Jakabos Zsuval a visszaállás nehézségei miatt. Hogy ennyivel jobb az időeredményem, az jó hír, de azt kell mondanom, a saját mércémmel mérve még mindig nem vagyok elégedett az úszásommal.”

Kiss László szövetségi kapitány az első nap született négy korosztályos csúcsot emelte ki, továbbá azt, hogy “a menők kifejezetten jól teljesítettek, Cseh Laci és Gyurta Dani, továbbá Jakabos Zsuzsi és Verrasztó Evelyn produkciója nagyszerű volt, és ez igencsak reményt keltő az egy hónap múlva esedékes Európa-bajnokság előtt.”

A rövidpályás ob pénteki eredményei
Férfiak:
50 méter gyors: Kozma Dominik (Kőbánya SC) 22.17 másodperc
400 méter gyors: Cseh László (Kőbánya SC) 3:44.67 perc
100 méter hát: Bernek Péter (Kőbánya SC) 52.89 másodperc
50 méter mell: Gyurta Dániel (A Jövő SC-Veolia) 27.75 másodperc
200 méter mell: Gyurta Dániel (A Jövő SC-Veolia) 2:04.71 perc
200 méter vegyes: Cseh László (Kőbánya SC) 1:57.22 perc  
4×50 méter vegyesváltó: Kőbánya SC (Bernek Péter, Kozma Dominik, Cseh László, Pulai Vince) 1:39.07 perc
Nők:
50 méter gyors: Jakabos Zsuzsanna (ANK Pécs) 25.44 másodperc
100 méter gyors: Verrasztó Evelyn (A Jövő SC-Veolia) 55.33 másodperc
200 méter hát: Jakabos Zsuzsanna (ANK Pécs) 2:07.54 perc  
100 méter mell: Gregus Brigitta (EDF-DÉMÁSZ Baja) 1:09.74 perc  
200 méter vegyes: Verrasztó Evelyn (A Jövő SC-Veolia) 2:09.57 perc  
4×50 méter gyorsváltó: Jövő SC-Veolia (Joó Sára, Tompa Orsolya, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes) 1:44.72 perc

Ajánlott videó