Sport

Tovább tart Djokovic párizsi kiruccanása

A világelső Djokovic honfitársát, Viktor Troickit győzte le csütörtökön, a BNP Paribas Masters nyolcaddöntőjében.

Novak Djokovic zsinórban kilenc megnyert Troicki elleni párharccal a háta mögött, bízhatott benne, hogy vállsérülése és az idén megszokotthoz képest gyengébb formája ellenére ezúttal is továbblép.

De másképp indult a meccs. Az alacsonyabban rangsorolt szerb álomszerű kezdéssel elvette Djokovic adogatását, és később is csinált egy bréket, amire 2011 legjobbja csak eggyel tudott felelni, így 6-4-re elvitte a nyitószettet.

A második játszma is fogadóelőnyökkel indult, ezúttal Troicki bukta szerváját az első adandó alkalommal, de azonnal vissza is jött, majd 2-2-nél öt bréklehetőséget tékozolt el. Erre a luxusra rá is fizetett, Nole 6-3-mal egyenlített. Sorozatban tizenhét kétszettes meccs után jöhetett egy döntő játszma a Mastersen. (Az utolsó kedden volt, Isner és Wawrinka jóvoltából.)

A végjáték pedig már nagyon sima volt. Troicki teljesen szétesett, az eredmény 6-1 Djokovicnak. Intő jel azonban számára, hogy a huszonnyolc nyerő mellé negyvennégy ki nem kényszerített hibát ütött a közel két órás meccsen, holnap a negyeddöntőben, mondjuk Tsongva ellen, ennyi rontás nem fér majd bele.

A két Andy, Roddick és Murray különharcával kezdődött a csütörtöki program a Bercy centerpályájáján. A brit figyelemreméltó menetelése pedig folytatódik, miután hatvanegy perc alatt jutott be a legjobb nyolc közé. A világranglista harmadik helyezettje utóbbi huszonnyolc meccséből huszonhetet megnyert, zsinórban tizenhetedik győzelme volt ez. A nyolcaddöntőben az a Tomas Berdych lesz az ellenfele, aki végleg pontot tett a világbajnoki különversenyre azzal, hogy kiütötte az utolsó, még állva maradt nyolcon kívüli esélyest, Janko Tipsarevicet.

A furcsa találkozón a szerb az első szettben 5-1-re is vezetett, mégis 7-5-re bukta a felvonást. A másodikban is csinált egy korai bréket, de megerősíteni nem sikerült neki, végül pedig a meccsben maradást sem tudta megoldani. Mivel tegnap este Juan Monaco lemosta Gilles Simont, már nem maradt Párizsban kihivója a legjobb nyolcnak, vagyis minden továbbitól függetlenül, teljes a londoni mezőny.

Az egyes pálya mai utolsó egyéni összecsapásán David Ferrer búcsúztatta Aleksander Dolgopolovot. A pimasz ejtéseiről, nyeséseiről ismert ukrán nem tudta felvenni a versenyt a spanyol erejével és robbanékonyságával.

Eredmények – ATP-torna, Párizs (2,75 millió euró), nyolcaddöntő
Murray (brit, 2.) – Roddick (amerikai, 13.) 6-2, 6-2
Berdych (cseh, 5.) – Tipsarevic (szerb, 11.) 7-5, 6-4
Djokovic (szerb, 1.) – Troicki (szerb, 15.) 4-6, 6-3, 6-1
Ferrer (spanyol, 4.) – Dolgopolov Jr. (ukrán, 14.) 6-3, 6-2
További program:
Tsonga (francia, 6.) – Seppi (olasz)
Fish (amerikai, 7.) – Monaco (argentin)
Federer (svájci, 3.) – Gasquet (francia, 16.)
Lopez (spanyol) – Isner (amerikai)
A Barclays ATP World Tour Finals indulói
Novak Djokovic
Rafael Nadal
Andy Murray
Roger Federer
David Ferrer
Tomas Berdych
Jo-Wilfried Tsonga
Mardy Fish

Ajánlott videó

Olvasói sztorik