Sport

Nehéz az út az olimpiáig legjobb bokszolóinknak

A jövő áprilisi isztambuli kvalifikációs tornán Bacskai Balázsnak döntőznie, Darmos Józsefnek nyernie kellene a londoni kvótához.

A felső súlycsoportokban nagyon nehéz dolguk lesz a magyar ökölvívóknak az európaiaknak kiírt jövő áprilisi ökölvívó olimpiai kvalifikációs tornán.

A nemzetközi szövetség egy hónappal a bakui kvalifikációs világbajnokság zárását követően, szerdára készítette el a 146 még – versenyen – megszerezhető ötkarikás indulási hely kontinensek és súlycsoportok közötti megoszlását, amely alapján Európának 26 kvótája maradt.

A 2010-es Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg) és a kétszeres Eb-bronzérmes Darmos József (91 kg) mellett a kvótaszerzésre legnagyobb magyar esélyesnek tartott Szellő Imrének némileg könnyebb a helyzete, neki már a harmadik helyezés is londoni repülőjegyet ér. Ugyanakkor a magyar csapat a vb után még azzal számolt, hogy 81 kg-ban öt hely lesz kiadó.

A pekingi olimpián már szerepelt Kalucza Norbertnek jó esélyei lehetnek Törökországban, az ő kategóriájában ugyanis már az elődöntőbe jutás is biztos kvótát jelent majd.

Magyarország jelenleg három londoni indulót mondhat magáénak: Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) már a bakui világbajnokságon biztosította helyét a 2012-es nyári játékokon.

 

Ajánlott videó