Sport

Újra a győzelem ízét érezte a Sopron

Győzött a női kosárlabda Euroligában az Uniqua Euroleasing Sopron. Székely Norbert csapata a lengyel Polkowiczét verte meg. A Győr megint kikapott.

A Sopron papírforma vereséget szenvedett az előző fordulóban a török Fenerbahce otthonában, és mivel előtte sem volt sikerélménye (hazai pályán kaptak ki a Salamancától), ráfért volna a győzelem a lengyel Polkowicze ellen.

A mieink a Fegyverneky, Kurasova, Zavecz, Krivacsevics, Horti összeállításban kezdték a meccset, és Zavecz duplájával meg is szerezték a vezetést. Ez persze semmit sem jelentett, a vendégek jól tartották magukat az első etapban. A szokásos hárompontos próbálkozások ezúttal is felemásan sültek el, de Fegyverneky és Kurasova ezúttal jól céloztak a vonalon belül és büntetőből. Ennek is köszönhető az első negyed 25-19-es végeredménye.

A második tízpercben feljavult az újonc lengyel csapat, és nagyon tapadt a mieinkre, egy ponttal meg is nyerték a negyedet, amely „csak” ötpontos soproni előnyt jelentett a szünetben. Perovanovic volt nagyon elelmében, ő a meccs végéig 12 pontig jutott.

A fordulás után aztán remek soproni védekezést láthatott az MKB Aréna drukkerhada, hiszen 6 pontot tudott csak szerezni ekkor a Polkowicze. Krivacsevics remekül célzott, ami azt jelentette, hogy a negyedik negyedben még az is belefért, hogy két ponttal elbukja ezt a játékrészt Székely Norbert csapata.

Nem ment ilyen jól a Győrnek, amely első euroligás évében már a negyedik vereségét szedte össze. A litván Vici Aistes Kanuas hazája bajnokságában még veretlen, és mivel a litván bajnokság erős, nem is nagyon számíthattunk nagy bravúrral. Nos, el is maradt, viszont Fűzy Ákos csapata húszpontos vereséget szenvedett.

A mieink közül egyedül Nagy-Bujdosó Nóra jutott tíz pont fölé, így a csoportban eddig sereghajtó litvánok végül magabiztosan győztek.

Eredmény – női kosárlabda Euroliga
B csoport:
Uniqa-Euroleasing Sopron – CCC Polkowicze 71-58 (25-19, 13-14, 16-6, 17-19)
A Sopron pontszerzői: Krivacsevics 16, Fegyverneky 14, Horti 11, Zavecz 10, Kurasova 8, Krnjic 6, Fűrész, Szabó F. 4-4, Licskai 2
A csoport:
Vici Aiestes Kaunas – Uni Seat Győr 71-51 (20-8, 18-11, 22-13, 11-19)
A Győr pontszerzői: Nagy-Bujdosó 14, Ciglar, Sijanova 8-8, Őri 7, Laklóth 4, Simon, Fürtös 3-3, Hollingsworth, Rasheed 2-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik