Sport

Elszálltak az olimpiai álmok

Nem lehet ott a jövő évi olimpián a magyar női röplabda-válogatott, amely az azerbajdzsáni előselejtező tornán a második mérkőzését is elvesztette.

Jókay Zoltán csapata kéthetes közös felkészülést követően utazott Azerbajdzsánba, ahol tegnap az ukránok ellen még jó rajtot vett – az első játszmát megnyerte. Az ukránok aztán a következő három játszmában érvényesítették nagyobb tudásukat.

Szerdán csapatunk a jóval esélyesebb csehektől sima három játszmában kikapott. Az első szettben jól kezdtek a magyar lányok, de csak 6:7-ig bírták tartani az iramot. A csehek felébredtek. Innentől kezdve csak megközelíteni tudták a mieink az ellenfelet, aki végül 25:18-ra nyerte az első menetet.

Második nekifutásra a magyar válogatott kezdett jobban. Hosszú ideig irányították a játékot és nem hagyták a cseheket  ponthoz jutni. 11:17-nél a cseh edző jobbnak látta cserélni és Kubinova helyére behozta Muhlsteinovát, majd 11:18-nál időt kért. A következő 10 perc bizonyította, hogy szavai célt értek. Fokozatosan csökkentve a különbséget a Csehek egyenlítettek (20:20). Végül már csak egy pontot engedélyeztek a magyaroknak és nyerték ezt a szettet is (25:21).

A harmadik szettben a mieink még megcsillogtatták tudásukat, de ez nem volt elég ahhoz, hogy a cseh válogatottat legyőzzék.

 

Eredmény: röplabda olimpiai előselejtezős torna, 2. nap:
Csehország-Magyarország 3-0 (18, 21, 17)

Cseh válogatott:

1 KOSSANYIOVA Andrea, 3 PASTULOVA Kristyna, 4 HAVLICKOVA Aneta, 5 JASOVA Julie (L), 7 HORKA Helena, 8 MELICHARKOVA Sarka, 10 KUBINOVA Sarka, 13 VANZUROVÁ Tereza, 14 MUHLSTEINOVA  Lucie, 16 HAVELKOVA Helena, 17 PLCHOTOVÁ Ivana, 18 KRALIKOVA Magda

Magyar Válogatott:

1 LILIOM Rita, 4 JÓZSA Zsuzsanna, 5 KRIEGEL Éva, 6 DÉGI  Barbara, 8 TÁLAS Zsuzsanna, 9 MIKLAI Zsanett, 10 HORVÁTH Dóra, 13 KISS   Katalin, 14 SÁNDOR Renáta, 15 KÖTÉL Dóra (L), 16 NAGY Eszter, 18 CSENGERI Petra

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a cseh Havlickova lett 11 ponttal. Őt követte Horváth Dóra és Józsa Zsuzsanna. A legjobb nyitó Tálas Zsuzsanna lett három szédületes ásszal.

A hatcsapatos viadalon két hármas csoportba sorolták az együtteseket (a másik hármas: Azerbajdzsán, Bulgária, Dánia). A két trió első két-két helyezettje játszhat majd a pénteki elődöntőkben, míg a finálét szombaton rendezik. A tornáról csak a győztes lép tovább a következő selejtező tornára, ahonnan már ki lehet jutni a londoni játékokra.

A magyar csapat két veresége azt jelenti, hogy nincs további esély, elszálltak az olimpiai álmok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik