Sport

Djokovic Párizsban eddig nem hibázott

Bejutott a legjobb 16 közé a szerb Novak Djokovic a 2,75 millió dollár összdíjazású párizsi fedettpályás tenisztornán.

Zsúfolt napnak néztünk elébe, mégis pillanatok alatt lement a nappalra tervezett négy meccs. Kezdésként a negyedik kiemelt David Ferrer ütötte ki a selejtezőből érkező, francia Nicolas Mahut-t.

A spanyolt a világranglista harmadik helyezettje, Andy Murray követte a centerpályán. A skót szintén egy hazai játékost söpört félre. Jeremy Chardynak még csak bréklabdája sem volt az egy óra és húsz percig tartó összecsapáson. Holnap Andy Roddick bombaszerváival kell szembenéznie az év végére formába lendülő britnek.

A torna legnagyobb talánya tegnap az volt, hogy pályára lép-e szerdán a vállsérüléssel küszködő világelső, Novak Djokovic. Számos blogbejegyzés és vélemény formálódott a témában, javarészt azt tanácsolták a szerbnek a szakírók, hogy ne kockáztasson, ám kiderült, hogy a visszalépéssel nem csupán a Párizsban védett, elhanyagolható mennyiségű 90 ranglistapontját veszti el, hanem az ATP játékosok részére felhalmozott bónuszának rá eső részét, egészen pontosan 1,6 millió dollárt.

Ennek ismeretében már nem annyira meglepő, hogy a 2011-es év játékosa kiállt Ivan Dodig ellen. Sőt, nem is adott sok esélyt a horvátnak. Másfél óra alatt győzött, bréklabdát sem engdélyezett ellenfelének. Úgy tűnt, szervája (ezzel együtt jobb válla) rendben van. De játéka közel sem annyira sérthetetlen, mint ahogy azt idén megszokhattuk. Erről árulkodik, hogy tizennégyszer járt a hálónál és jóval többet kockáztatott, mint máskor. Huszonhat nyerő mellé huszonkét ki nem kényszerített hibát gyűjtött be. Dodig ellen ma ez elég volt a sikerhez, és talán a harmadik fordulóban Viktor Troicki ellen is megteszi, hiszen a honfitársnak nem sok babér termett eddig: 2007-es umagi győzelme óta Djokovic kilencszer verte el az alacsonyabban rangsorolt szerbet.

Az ötszörös bázeli bajnok Roger Federer zárta a nappali programot, neki mindössze ötvenöt perc kellett Adrian Mannarino elkalapálásához. A végtelenül egyoldalú találkozón a szabadkártyás francia bátortalanul és ötlettelenül próbálkozott, de fogadóelőnyig sem tudott eljutni, míg saját szerváját háromszor is elbukta. Federer viszont adogatóként nem tűrt ellentmondást: első szerva mögött 88, második mögött pedig 93%-ban nyerte a pontokat. A svájci mester következő ellenfele a szintén hazai színekben versenyző Richard Gasquet lesz a legjobb tizenhat között.

Az előzetesen kasszasikernek gondolt szerdai nap izgalommentességét jól jellemzi, hogy a lejátszott tizenkét találkozó mindegyike két szettben dőlt el.

Eredmények – ATP-torna, Párizs, 2. forduló
Djokovic (szerb, 1.) – Dodig (horvát) 6-4, 6-3
Federer (svájci, 3.)-Mannarino (francia) 6-2, 6-3
Isner (amerikai)-Kunyicin (orosz) 6-4, 6-4
Dolgopolov Jr. (ukrán, 14.) – Kohlschreiber (német) 6-3, 7-6 (8-6)
Murray (brit, 2.) – Chardy (francia) 6-2, 6-4
Ferrer (spanyol, 4.) – Mahut (francia) 6-4, 6-4
Tipsarevic (szerb, 11.) – Bogomolov Jr. (amerikai) 6-1, 6-0
Troicki (szerb, 15.) – Sztahovszkij (ukrán) 6-4, 6-4
Fish (amerikai, 7.)-Mayer (német) 6-1, 6-2
Lopez (spanyol)-Monfils (francia, 8.) 6-3, 6-4
Seppi (olasz)-Almagro (spanyol, 9.) 6-3, 7-5 (7-0)
Monaco (argentin)-Simon (francia, 10.) 6-4, 6-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik