Sport

A legjobb nyolc közé jutott a Szolnok, kiesett a Honvéd

A Szolnok férfi vízilabdacsapata a hazai döntetlen után idegenben legyőzte az orosz Sturm 2002 együttesét az Eurokupa nyolcaddöntőjében.

Október 23-án a Tiszaligeti uszoda 400 nézője előtt rendezték az odavágót, melyen a fennállása első, hazai nemzetközi meccsét játszó Szolnok egy visszafogottabb első félidőt követően a másodikban egálra tudta menteni a mérkőzést orosz ellenfelével szemben, életben tartva így a továbbjutási esélyeket.

Szerdán aztán a Sturm 2002 vendégeként összejött a bravúr, Mohi Zoltán klubelnök elmondása szerint a Tisza-partiak végig a kezükben tartva győzték le 7-5-re a riválist. Mohi elárulta, a szolnokiak végig remekül védekeztek és okosan játszottak, ez hozta meg a végső sikert. Ramiro Georgescu három góllal vette ki a részét a győzelemből.

A Dózsa így kiharcolta a továbbjutást és ott lesz a férfi vízilabda Eurokupa legjobb nyolc együttese között.

Eredmény – Eurokupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Sturm 2002 (orosz) – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 5-7 (1-3, 1-0, 2-2, 1-2)
a magyar csapat góldobói: Georgescu 3, Gocic 2, Nyéki, Komlósi 1-1
Továbbjutott: a Szolnok, 20-18-as összesítéssel.

A játéknapon volt még egy magyar érdekeltségű összecsapás, a Honvéd fogadta a Savonát. Az olaszországi első mérkőzésen a magyar együttes 14-10-re kikapott, fel volt adva a lecke szerda este.

Gólgazdag első negyedet láthatott a Kőér utcai közönség, ugyanis a nyitó nyolc percben hat találat született, 3-3-nál érte a feleket a szünet. A második etapban a Honvéd két góllal is el tudott lépni Angyal Dániel centergóljával olasz ellenfelétől, ám a dél-európaiak visszajöttek egálra, Szívós Márton azonban emberelőnyből újra a mieinket juttatta előnybe, 6-5-re vezettek a hazaiak a félidőben.

A harmadik negyedben nagyon jól játszott a budapesti gárda, már 9-6-ra is elhúztak Vad Lajos fiai, ám a Savona visszakapaszkodott a meccsbe, így izgalmas utolsó nyolc minutumra volt kilátás. A záró felvonásban ledolgozta első meccsen szerzett hátrányát a Honvéd, ám az olaszok kihasználták, hogy a játékvezetőktől kaptak pár kedvező ítéletet, így végül a Savona harcolta ki a továbbjutást.

Eredmény -Eurokupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Groupama Honvéd – RN Savona (olasz) 12-10 (3-3, 3-2, 4-3, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Salamon, Szívós 3-3, Mátyás, Angyal 2-2, Kovács, Hárai 1-1
Továbbjutott: a Savona, 24-22-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik