Sport

Új légiós Pécsen

A Pécsi VSK-PANNONPOWER együttese megvált Nikola Vladictól és leszerződtette Jara Rubin Doyne-t.

A pécsi kosárlabdacsapat tájékoztatása szerint a center kedden már haza is utazott. Túlzás lenne azt állítani, hogy Jara Rubin Doyne Nikola Vladic helyére érkezett, előbbi ugyanis bedobó.

Az amerikai biztosan nem ismeretlen a magyar kosárlabda rajongóinak, a Mississippi Egyetemen pallérozódó kosaras ugyanis korábban már játszott hazánkban Szombathelyen és Székesfehérváron, a Falcóval 2008-ban bajnoki címet is nyert.


„Azért döntöttünk végül Doyne igazolása mellett, mert a rendelkezésre álló keretből nem tudnánk sokkal erősebb centert igazolni, és abban bízom, hogy a Tóth Norbi, Eilingsfeld Jani, Lepsényi Ádám trió meg tudja majd oldani a feladatát a szezon során. Egy kicsit rizikós, hogy eggyel kevesebb magasemberrel állunk fel, ez egy Szolnok erősségű csapat ellen okozhat nehézségeket, de egy Jászberény szintű csapatot így is le kell tudjunk győzni.

Azért is esett Doyne-ra a választás, mert nem akartunk több zsákbamacskát, próbáltam olyan játékost keresni, aki már játszott Magyarországon. Mi már dolgoztunk együtt, nagyon jó a kapcsolatom vele, és tudom róla, hogy ő olyan játékos, aki tud meccsenként húsz pontot dobni. Új húzóember lehet a csapatban. Az érkezésével kicsit változik a játékunk rendszere, de egy sokoldalú játékossal gazdagodunk, aki egyénileg is meg tudja oldani a helyzeteket, de betöréseivel a társait is helyzetbe tudja hozni, valamint nagyon jól védekezik” – mondta Srecko Sekulovic vezetőedző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik