Sport

Tízmilliós MOB-támogatás a Honvédnak

Az első ifjúsági téli olimpián induló csapatról és a Honvéd támogatásáról is döntött hétfői ülésén a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége.

A napirendi pontok megvitatása előtt egyperces gyászszünettel megemlékeztek Schulek Ágostonról, a MOB október elején elhunyt elnökségi tagjáról.

Borkai Zsolt MOB-elnök tájékoztatta a tagokat, hogy rövid időn belül benyújtásra kerül a sporttörvény módosítása, amelyet várhatóan decemberben fogadnak el. A sporttörvény-tervezet változásai megteremtik a magyar sportban az egycsatornás finanszírozást.

A jövőben a sportra szánt állami támogatások döntően a MOB-on keresztül jutnak el az érintettekhez. Ennek érdekében a magyar sport szervezeti, intézményi struktúrája is jelentősen átalakul.

A MOB elnöke elmondta, hogy jelen állás szerint 79 magyar sportoló utazhat a londoni olimpiára. Molnár Zoltán MOB-főtitkár hozzátette, hogy különösen örvendetes Berki Krisztián kvótája, hiszen a kétszeres világbajnok tornász éremesélyesként vesz részt az olimpián.

Döntés született az I. téli ifjúsági olimpiai csapat összetételéről. A 2012. január 13-án kezdődő innsbrucki olimpia műsorán szereplő hat sportág 15 szakágának 63 versenyszámában összesen 1048 fiatal sportoló indulhat.

Nagy Zsigmond csapatvezető tájékoztatása szerint 10 fiatal sportoló (7 fiú, 3 lány) képviseli a magyar színeket Ausztriában, alpesi síben, sílövészetben, sífutásban, rövidpályás gyorskorcsolyában, síugrásban, hódeszkában és jégkorongban (egyéni szám).

Az elnökség döntött a Honvéd támogatásáról is, mivel a magyar olimpiai mozgalom legeredményesebb egyesülete a működőképességét veszélyeztető nehéz helyzetbe került. A MOB 10 millió forintos rendkívüli támogatásban részesíti az egyesületet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik