Sport

Még mindig veretlen a Green Bay Packers

Egyszerűen nem tud hibázni a címvédő Green Bay Packers. Idei nyolcadik meccsüket is behúzták, ezúttal San Diegóban, az NFL 9. játéknapján.

Továbbra is őrzi veretlenségét és az NFC Nyugat vezető pozícióját a Packers. Vasárnap éjjel 45-38-ra győztek San Diegóban. Aaron Rodgers megint nem adta el a labdát, 247 passzolt yardját négy touchdownnal toldotta meg, míg a Chargers irányítója, Philip Rivers ismét nem tündökölt. Bár 385 yardot összehozott, újabb három interceptiont tett az idei tizenegyhez, egyszer ráadásul, már-már szokásához híven, döntő szituációban, az utolsó percben hajította a labdát Charlie Peprah, a Green Bay elősöprögetőjének kezébe.

A 2008-as Super Bowl visszavágóján némi meglepetésre a New England Patriots hazai pályán, fordulatos meccsen kikapott a New York Giantstől. Eli Manning két TD-passzal és 250 yarddal járult hozzá a sikerhez, Brandon Jacobs pedig 72 yard futással és egy touchdownnal. A mindent eldöntő csapást tizenöt másodperccel a vége előtt vitte be a Giants, amikor Manning gólvonal közeli szituációban találta meg Jake Ballardot a célterületen belül, pedig Tom Brady és a Pats többször is vissza tudott jönni a mérkőzésen jelentős hátrányból. Ez volt a New England második veresége zsinórban, míg a Giants harmadszor nyert sorozatban.

Két rossz sorozat is megszakadt vasárnap. Az eddig hétszer kapituláló Miami Dolphins idegenben söpörte le a legutóbbi Monday Night Footballon hosszabításos győzelmet arató Kansas City Chiefst. A Delfinek egyre javuló teljesítményét elnézve, kijárt már nekik ez a siker, hiszen többször is nagyon szoros végjátékban, balszerencsével kaptak ki az utóbbi időben. Így már csak az Indianapolis Colts nyeretlen idén, ezúttal az Atlanta Falcons mosta le őket.

A Kansas City – Miami összefoglalója:

Az Arizona Cardinals hazai pályán, a University of Phoenix Stadiumban ünnepelhetett hat vereség után, nem is akármilyen hosszabbításos győzelmet a St. Louis Rams ellen. A Kosok a negyedik negyedben négy másodperccel a vége előtt 42 yardról próbálkozhattak mezőnygóllal 13-13-as állásnál, de a kísérletet Calais Campbell blokkolta, és hosszabbításba küldte a feleket. A pénzfeldobás a Ramsnek kedvezett, de az Arizona védelme megállította Sam Bradford támadóegységét, és a puntból az újonc Patrick Peterson 99 yardos visszahordott touchdownt szerzett. Ez volt a huszonegy éves szélső védő harmadik punt return TD-je a szezonban, ezzel pedig beállította a Cardinals franchise rekordját ebben a kategóriában. És hol van még a szezon vége?

Óriási a tülekedés az AFC Nyugati divíziójában, miután kikapott a már említett Kansas City és San Diego, valamint az Oakland Raiders is. Mindhárom klub 4-4-es mérleggel áll élen holtversenyben. A Raiders a Denver Broncos ellen az O.co Coliseum gyepén tékozolt el viszonylag nagy előnyt, melyet Eddie Royal 85 yardos punt return TD-vel egyenlített ki. A Broncos futója, Willis McGahee 163 yardot futott, irányítója, Tim Tebow pedig karriercsúcsot jelentő 117 yardot rohant tizenkét próbálkozásból, emellett pedig kiosztott két TD-passzt is.

Eredmények – NFL, 9. játéknap
Buffalo Bills – New York Jets 11-27
Dallas Cowboys – Seattle Seahawks 23-13
Houston Texans – Cleveland Browns 30-12
Indianapolis Colts – Atlanta Falcons 7-31
Kansas City Chiefs – Miami Dolphins 3-31
New Orleans Saints – Tampa Bay Buccaneers 27-16
Washington Redskins – San Francisco 49ers 11-19
Oakland Raiders – Denver Broncos 24-38
Tennessee Titans – Cincinnati Bengals 17-24
Arizona Cardinals – St. Louis Rams 19-13
New England Patriots – New York Giants 20-24
San Diego Chargers – Green Bay Packers 38-45
Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens 20-23

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik