Sport

Michelisz sanghaji balszerencséje

Michelisz Norbert jól vezetett a túrautó vb sanghaji futamain, de egyikben sem szerzett pontot.

Michelisz Norbert az első, repülőrajtos futamot a negyedik pozícióból kezdhette meg. A magyar pilóta BMW-je kisebb csetepaté után megtartotta helyezését a rettentően szűk sanghaji pályán.

Michelisz a továbbiakban viszonylagos biztonságban autózott az élmezőnyben, előtte két gyári Chevrolet és az északír Turkington BMW-je osztotta egymást, őt pedig a jóval erősebb Yvan Müller-féle Chevrolet nem tudta igazán megszorongatni.

Hét körrel a vége előtt a magyar versenyzőnek technikai problémái támadtak, túlmelegedett a fékje, visszaesett a hetedik, majd nyolcadik helyre. A futamot Alain Menu nyerte, Michelisz a 11. helyen hozta be a problémás BMW-t.

A második futamban a rajt utáni tumultusban kipörgették a pályáról, többen nekimentek, nem tudta befejezni a versenyt.

Bár eredményével az összetett pontversenyben Michelisz nem szerzett pontot, a Yokohama Drivers’ Trophy-ban négy ponttal gyarapodott, így a nyolc pontot szerző Kristian Poulsen mögött továbbra is versenyben van a bajnoki címért.

Michelisz Norbert nyilatkozata
„Az egyetlen pozitívum, amit le tudunk szűrni a hétvégéből az az, hogy Brno óta nem volt ilyen jó az időmérő tempónk és a másik jó dolog, hogy a matematikai esélyem megmaradt Makaóban a privát bajnoki címre.
Bár csak matematikai az esély, de Makaó tipikusan az a hely, ahol bármi megtörténhet.
Ennek fényében most már nem kell gondolkodnom, hogy taktikusan fogok-e ott versenyezni, mert nincs más választásom. Nagyon izgalmas hétvégére számítok majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik