Sport

Michelisz jól megy Sanghajban

A negyedik helyről rajtolhat Michelisz Norbert a túraautó vb első kínai futamán vasárnap, Sanghajban.

A Zengő Dension Team versenyzője a második futamot a kilencedik helyről kezdheti meg, miután az időmérő edzés első szakaszában a második leggyorsabb köridőt futotta.

A korábbi eső után gyorsan felszáradó pálya miatt igazi taktikai csata alakult Sanghajban az időmérő edzés első szakaszában, amit öt perc után piros zászlóval meg kellett szakítani.

Az edzés felénél Michelisz Norbert versenyautójára visszakerültek a száraz pályára alkalmas abroncsok, amikkel 1:06.795-tel a második leggyorsabb időt autózta. Michelisz egyik legnagyobb riválisa, a privát tabellát vezető Kristian Poulsen a 11. helyen kiesett, a második futam pole pozíciójából a Q1 tízedik helyét megszerző Robert Huff indulhat.

Michelisz Norbert csupán az edzés második etapjának utolsó perceiben lépett pályára, de már az első gyorskörében 1:05.738-ra javította egyéni legjobb idejét, ami ideiglenesen a harmadik legjobb idő volt, végül pedig a második futam negyedik rajtpozíciójára volt elég.

Micheliszt csupán a Chevrolet-val versenyző Alain Menu, Robert Huff és a BMW-s Colin Turkington tudta megelőzni, idén második alkalommal indulhat gördülőrajtnál a második sorból.


„Azt tudtuk, hogy nehéz időmérőnk lesz, ráadásul a rajtpozíció nagyon fontos ezen a pályán, mert szűk. Nehéz dolgom lesz, ha holnap előzni akarok. Jól sikerült az időmérő, hiszen a privát értékelésben a legfőbb riválisaim mögöttem vannak, ez volt a fő cél –
mondta Michelisz. – A negyedik hely hab a tortán, hiszen volt egy nem is olyan apró hiba a gyorskörömben.

Úgy gondolom, hogy még az első sor is meglehetett volna. Sajnálom, hogy ez nem jött össze, ennek ellenére ez az egyik legjobb helyezésem az időmérőkön. Köszönöm a csapatnak, mert nagyon sokat szenvedtünk és úgy gondolom, hogy igen jó utat találtunk.”

A futamokat az Eurosport élőben közvetíti vasárnap reggel 7:55-től.

Michelisz Valenciában rajtavesztett az esélyes Chevrolet-kal folytatott
harcra, talán Sanghajban sikerül:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik