Sport

Győzelme ellenére kiesett a Vasas

Az Eger, a Honvéd, a Szeged és a Szolnok jutott be a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjébe.

A pénteki első mérkőzések után a visszavágókat rendezték ma a férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében. A legkiélezettebb összecsapásra a Komjádi uszodában lehetett számítani, a Vasas háromgólos hátrányát próbálta ledolgozni a Honvéd ellen.

A meccset a Honvéd kezdte jobban, két negyed után kétgólos előnyben voltak. A házigazda a találkozó második felében belelendült, az utolsó játékrészre 7-7-es állásnál készülődtek a felek. Földi László együttese nagyot hajrázott, végül 9-7-re nyert a Vasas, de így is kiestek.

A másik három összecsapáson nem született meglepetés: az Eger ugyan szoros csatában nyert a BVSC ellen, de a továbbjutást igazából már az első meccsen eldöntötték, míg a Szeged a Fradit, a Szolnok pedig a Pécset másodszor is simán verte.

Eredmények – férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágók

FTC-Fisher Klíma – Szeged-Beton VE 9-19 (1-4, 3-3, 2-5, 3-7)

A Szeged pénteken 13-5-re győzött, és most sem hagyott kétséget, hogy jobb, mint fővárosi riválisa, így kettős győzelemmel jutott a négy közé. A hazaiaktól Czigány Károly 3, míg a Tisza-partiaktól Török Béla 4, Hegedűs Gábor pedig 3 gólt szerzett.

ZF-Eger – BVSC-Zugló 12-10 (2-3, 3-2, 4-2, 3-3)

A mérkőzésen a legtöbb gólt a hazaiaknál szereplő Hosnyánszky Norbert szerezte (5), az Eger 27-16-os összesítéssel jutott az elődöntőbe.

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – PVSK-Fűszért 18-4 (4-1, 3-0, 4-0, 7-3)

A hazaiaknál Ramiro Georgescu, Süveges Máté és Pásztor Mátyás is három gólt szerzett, a Szolnok nagyon magabiztosan, 31-14-es összesítéssel jutott tovább.

TEVA-Vasas-UNIQA – Groupama-Honvéd 9-7 (2-4, 1-1, 4-2, 2-0)

A vendégeknél Tóth Márton 4, a hazaiaknál Kiss Gergely 3 gólt szerzett, a négy közé a Honvéd jutott, amely 15-14-es összesítéssel nyerte a szoros párharcot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik