Sport

Elszórakozta háromgólos előnyét a Dab, de nyert

A Dab.Docler jégkorongcsapata büntetőkkel nyert az Innsbruck otthonában, a Nationalliga szombati játéknapján.

A Dab.Docler csapata itt a nagy hajtásban újra pályára lépett, a dunaújvárosi legények ezúttal a Nationalligában játszottak az Innsbruck otthonában. A negyedik percben járt a meccs, amikor egy emberelőnyös szituációt kihasznált a hazai együttes, azonban Somogyi Balázs szinte azonnal válaszolt rá, majd a veterán Peterdi Imrének köszönhetően már az Acélbikák várhatták előnyből a második harmadot.

Fordulás után Pilcsik Tamás volt elemében, a mindössze 20 esztendős játékos kétszer is betalált gyors egymásutánban, már hárommal vezetett a Dunaújváros. Raymond Murray saját maga és csapata második góljával szépített a második felvonásban, majd a harmadikban Jonathan Paiement 3-4-re módosította az állást.

Az Innsburck nem akarta megadni magát, így az utolsó percre Markus Seidl kapus is lekorizott a jégről, tíz másodperccel a vége előtt pedig góllá érett a fór. A hosszabbításban a Dabnak főleg védekeznie kellett, ugyanis Vaszjunyin Artyomot kiszórta a játékvezető, de a felek kihúzták a rávezetésekig.

A büntetőknél főleg a kapusok domináltak, ám míg hazai oldalról csak egy kísérlet volt eredményes, addig magyar részről kettő is, Pilcsik nevéhez fűződik a győztes rávezetés.

Eredmény – Nationalliga
Innsbruck – Dab.Docler 4-5 (1-2, 1-2, 2-0, 0-0) – rávezetésekkel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik