Sport

Szlovéniában mászott ki a gödörből a Fehérvár

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata 5-2-re nyert Ljubljanában és egy hárommeccses vereségszériának vetett véget.

A Sapa Fehérvár AV19 kisebb hullámvölgybe került az utóbbi meccseken, a székesfehérváriak három találkozó óta nem szereztek pontot. Az együttes még így is az előkelő ötödik hely birtokosa volt a pénteki játéknapot megelőzően, azonban az üldözők feljöttek a Fehérvári Ördögökre, így égetően nagy szükség volt mind a két pontra a harmadik Olimpija Ljubljana otthonában, mivel az alapszakasz végén a legjobb hatba vágynak a koronázóvárosban.

A nemrégiben még a Kontinentális Kupa selejtezőjében érdekelt szlovének már a második percben bevették Adam Munro kapuját, Anze Ropret egyenlő létszámnál talált be. A gyors bekapott gól ellenére a magyar csapat nem omlott össze, kiegyenlített küzdelem folyt a jégen majd még a szünet előtt Sofron István egalizált.

A második harmad első felében egy-egy kiállítás volt, ám az emberfórt egyik fél sem tudta kihasználni. A Volán aztán a 31. percben megszerezte a vezetést, Palkovics Krisztián és Eric Johansson játszott össze, az akció végén pedig Derek Ryan iratkozott fel a góllövőlistára. A játékrész hajrájában újra beköszönt a Sapa, Mihály Árpád növelte kettőre a különbséget.

A harmadik felvonás legelején Horváth Andrást szórták ki két percre, ezt ugyan kivédekezte Kevin Primeu legénysége, azonban nem sokkal a kiállítás letelte után, már egyenlő létszámnál Ropret talált be újra, nyílttá téve a meccset. A meccs hajrájában aztán jött Sofron második gólja, mellyel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, a fiatal támadó pedig a legvégén még asszisztált Ladányi Balázs találatánál, így a Fehérvár 5-2-re nyerni tudott Ljubljanában.

Győzelmével a Volán két pontnyira került a dobogótól, ráadásul a negyedik Red Bull Salzburg Zágrábban futott bele egy meglepően sima zakóba, így Palkovicsék hátránya egy pontra csökkent a Red Bull mögött.

Eredmény – EBEL, 19. játéknap
Olimpija Ljubljana – Sapa Fehérvár AV19 2-5 (1-1, 0-2, 1-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik