Sport

Pokoli ellenfelek a férfi röplabdázóinknak

Kisorsolták a 2013-as röplabda-Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását, méghozzá mindkét nem képviselői számára.

A kontinenstornára kvalifikáló sorozat első körét 2012 májusában, a másodikat szeptemberben, az utolsót 2013 májusában rendezik. A magyar válogatottak a második körben kapcsolódnak be a küzdelmekbe – írja a hunvolley.blog.hu.

A férfiak az F csoportba kerültek, amelyben Franciaország, Spanyolország és Litvánia lesz az ellenfél. Az első kört 2012. szeptember 6-9. között hazánkban rendezik.

A nők az idei Euroligából jól ismert Bulgáriával, Csehországgal és az első kör egyik győztesével találkoznak. A második tornát szeptember 13-16. között hazánkban rendezik.

A junioroknál a 2012-es Európa-bajnoki selejtezőre sorsolták a csapatokat, a magyar férfiválogatott a B csoportba került, amelyben a következő együttesekkel kell majd megküzdenie: a házigazda Ukrajna, valamint Hollandia, Belgium, Izrael, és egy előselejtezős továbbjutó (Horvátország, Ciprus vagy Svájc).

A magyar nők a C csoportban Finnországgal, Görögországgal, Portugáliával, Oroszországgal és a tornának otthont adó Romániával kerültek össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik