Sport

Magyarországon “váltott sportágat” a világhírű pókeres

Gus Hansen Győrben járt, ahol részt vett a VI. Hungarian Racketlon Openen, így a kártyát - kis időre - ütőkre cserélte.

Gus Hansen mindig is nagy sportkedvelő zsugás hírében állt, a hajdanán teniszezőnek készülő játékos a Hungarian Open VI. Racketlon bajnokság apropóján járt Győrben – írja a Poker.hu.

Daniel Negreanu szeptemberi látogatása után, most a „Nagyszerű Dán”-ként is ismert Gus Hansen járt hazánkban, de míg a PokerStars profi Negreanu főleg a póker miatt, addig Hansen egy kis mozgásért érkezett Magyarországra.

Hansen a kevésbé ismert racketlon magyar bajnokságon vett részt, ahol végül 150-en indultak, Hansen pedig a B csoportba kapott besorolást.

A racketlon egyébként négy különböző ütős sportágból áll össze (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda és tenisz), egy mérkőzés pedig addig tart, míg valaki behozhatatlan pontelőnyre nem tesz szert.

Minden sportágban 21 pontig játszanak, meghatározott sorrend szerint, majd váltanak, így sokszor előfordul az is, hogy a teniszmeccs, mely az utolsó a sorban, már nem is kerül lejátszásra.

Hansen a blogjában írta meg a versenyélményeit. Ebből kiderült, hogy az első meccset hamar elvesztette, asztaliteniszben 21-6-ra, tollaslabdában 21-5-re kapott ki, és bár megnyerte a fallabdát 21-5-re, teniszben hamar hét pontot adott ellenfelének, így véget is ért a mérkőzés.

A dán zsugás ekkor vigaszágra került, amin sikerült végül két meccset is megnyernie, így a 17. helyen fejezte be a versenyt.

„Azt hiszem, hosszú az út a világbajnokság A csoportjáig. Végül 17. lettem a B csoport 32 játékosa közül, ami nem egy kiemelkedő eredmény, de lehetett volna rosszabb is” – nyilatkozta Hansen.

Gus Hansen dollárezres fogadásokkal turbózza fel teniszedzését:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik