Sport

Vajda Attila már az olimpiára készül

Vajda Attila, az EDF Démász-Szeged VE olimpiai és kétszeres világbajnok kenusa csütörtökön hivatalosan is elkezdte a felkészülést a 2012-es londoni olimpiára.

Vajda Attila annak ellenére csapott bele a felkészülésbe, hogy a 2011-es versenyszezon csak pár hete ért véget a szingapúri világbajnokság küzdelmeivel.

“Mostantól csak London és az ötkarikás játékok lebegnek a szemem előtt. A harmadik olimpiámra készülök, így már több dolog is rutinszerűen zajlik majd az előttünk álló időszakban. A télen Tatán töltünk majd el egy kéthetes időszakot, majd 2012-ben Portugáliában kétszer négyhetes edzőtáborban veszek részt edzőmmel, Vécsi Viktorral” – mondta a szegedi sajtótájékoztatóján Peking egyetlen egyéni magyar aranyérmese.

Kiderült az is, hogy a kajak-kenu szövetség szerdán jóváhagyta a válogatási időpontokat: május közepén, Szegeden rendezik az első olimpiai válogatót, majd a duisburgi Világkupán és a júniusi, újabb szegedi válogatón alakul ki a londoni csapat összetétele. A júliusi, zágrábi Európa-bajnokságra már szinte a végleges ötkarikás csapat utazhat majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik