Sport

Még nem biztos Pistorius londoni szereplése

A Dél-afrikai Olimpiai Bizottság (SASCOG) azt szeretné, ha a művégtagokkal futó sprinter az olimpiához közeledvén is teljesíteni tudná az A szintet.

A 24 éves Oscar Pistorius július végén futott 45.07 mp-es eredményt kedvenc távján, amellyel – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kvalifikációs szabálya szerint – nem csupán az idei atlétikai világbajnokságra, hanem a londoni olimpiára is kvalifikálta magát. A tegui vb-n a sportoló nem okozott csalódást, a férfi a 400 egyedüli dél-afrikai indulójaként elődöntőbe jutott.

Tubby Reddy, a SASCOG igazgatója úgy nyilatkozott csütörtökön, hogy Pistoriusnak az olimpia előtti időszakban is meg kell mutatnia, hogy jó formában van, csak akkor nevezik be.


“Oscarra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a többi dél-afrikai atlétára. Azaz meg kell futnia a 45.25 mp-es A szintet közel a játékokhoz is. Ez azt jelenti, hogy az olimpia rajtjához képest nagyjából három hónapon belül”
– mondta a sportvezető.

A négyszeres paralimpiai bajnok már a pekingi olimpián is szeretett volna indulni az épek között, a nemzetközi szövetség (IAAF) azonban nem engedélyezte ezt számára. 2008 májusában aztán a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megváltoztatta az IAAF döntését, a dél-afrikai atléta azonban nem tudott már szintidőt futni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik