Sport

Csapat-világkupára készülnek asztaliteniszezőink

Harmadik alkalommal lesz házigazdája a németországi Magdeburg a női asztalitenisz-világkupának. Tizenkét válogatott küzd az érmekért.

Eljött az az idő, amikor már nem csak a női válogatottunk vesz részt a világkupán, hiszen 2007, 2009 és 2010 női részvétele után idén már a férfiaknak is szoríthatunk, köszönhetően a tavalyi világbajnoki nyolcadik helynek.

A magyar női válogatott legnagyobb sikerét még 2007-ben az idei helyszínen, Magdeburgban érte el, akkor hölgyeink remek teljesítményükkel a legjobb négy közé jutottak, legyőzve a házigazda Németországot és Japánt is. Téglás Péter gárdája négy évvel ezelőtt végül bronzéremmel utazhatott haza a dél-koreaiakkal lejátszott elődöntőt követően.

Az idei eseményre változatlan összeállításban utazó női csapatunk (Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra) a 2010-es moszkvai csapat-világbajnokságon elért 7. helyével szerzett indulási jogosultságot, az egy évvel ezelőtti világeseményen a mieink a második legjobb európai alakulatként végeztek a bronzérmes Németország mögött.

A versenyzők világranglista helyezése alapján hölgyeink a 8. kiemelési pozícióból várhatják a torna rajtját, és a lebonyolításból adódóan először pénteken 12 órakor állnak asztalhoz, ahol a negyeddöntőbe jutásért küzdenek mahd.

Tóth Krisztináék az Interkontinentális-csoport győztesét kapják majd ellenfélül, ez az ausztrál, a nigériai, a kanadai, a venezuelai kvartettből kerül ki.

Szívet melengető érzés, hogy az idei eseményen férfi versenyzőink is képviselhetik Magyarországot a világ elitjében. Köszönhető ez annak a bravúrnak, amit Harczi Zsolt csapata a moszkvai világbajnokságon könyvelt el. A 27 év után elért 8 közé kerüléssel Jakab Jánosék ugyancsak megváltották repülőjegyüket Magdeburgba. A csapatunkat alkotó mindhárom versenyző – Jakab János, Kosiba Dániel, Pattantyús Ádám – részese volt a 2010-es moszkvai sikernek, így most egy újabb mérföldkőhöz érkezett pályafutásuk a világesemények tekintetében.

A férfi válogatott is 8. kiemelt, az Interkontinentális-csoportban az igencsak jó játékerőt képviselő Egyiptom, Brazília, Ausztrália és Kanada válogatottja küzd majd azért, hogy megmérkőzhessen a mieinkkel a péntek déli nyolcaddöntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik