Sport

A Győr sem bírt török ellenfelével

Az UNI SEAT Győr női kosárlabda-csapata hazai pályán 106-82-re kapott ki a Galatasaraytól az Euroligában.

Szerdán a soproni hölgyek súlyos verést kaptak a Fenerbahcétól, csütörtökön a Győrre várt török ellenfél az európai kupasorozatban. A vendégek szerezték meg a vezetést, majd kilenc ponttal is elhúztak pár perc alatt, azonban 10-11-re visszakapaszkodott a Rába-parti együttes.

Innentől kezdve azonban már nem sok babér termett a mieinknek, az első szünetben tíz, a félidőben huszonkét egység volt a két fél közötti szakadék. A harmadik negyedben kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, majd a negyedik felvonást behúzta a Győr, azonban így is méretes vereség lett a vége, 106-82-re nyert a Galatasaray.

Hazai oldalon Simon Zsófia és Iva Ciglar 18-18, Nagy Nóra 17, Rita Rasheed pedig 16 ponttal zárt, a túloldalon – ki más – Diana Taurasi villogott, ő 24 egységet pakolt a győri hálóba.

Fűzy Ákos, az UNI SEAT Győr edzője így vélekedett a mérkőzésről: “Több célunk volt ezzel a találkozóval, az egyik, a győri közönség láthassa a világ legjobbjait akció közben. Fontos volt, hogy a lehető legtöbbet kihúzzuk az ellenfélből a védekezésünkkel, s ezzel maximális erőbedobásra kényszerítsük őket. Az eredményből úgy tűnik sima győzelem volt a Galatasaray számára, aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy az koránt sincs így, büszke vagyok a csapatomra, hiszen 40 percig tényleg képes volt harcolni. Próbáltuk védekezésben váltogatni a szisztémákat, de mindig kaptunk rá választ, így azonban igazán tanulságos lett számunkra a játék. Időszakonként megoldottuk egy-egy játékos védelmét. Az ellenfelünk túl sok opcióval állt fel ellenünk, nem bírtunk minddel, ezért alakult ki ez a nagyszámú különbség a végére.”

Ceyhun Yildizoglu, a Galatasaray edzője a következőket mondta a találkozó után: “Gratulálok a győri együttesnek, hiszen annak ellenére, hogy két kulcsfontosságú játékosát is nélkülözniük kellett, végig hajtottak a mérkőzés folyamán, egy percre sem adták fel a küzdelmet. Mi azonban teljes mértékben kihasználhattuk a játékoskeretünk sokszínű összetételét. Innentől kezdve pedig a következő meccsünkre koncentrálunk” – mondta a szakember, aki hozzátette, hogy Őri Györgyi sérülését nagyon sajnálják, s mielőbbi gyógyulást kívánnak neki.

Az 1/3-as mérleggel álló magyar csapat jövő szerdán a litván Kaunashoz látogat.

Eredmény – női Euroliga, 4. forduló
UNI SEAT Győr-Galatasaray (török) 82-106 (14-24, 16-28, 23-27, 29-27)
a magyar csapat legjobb dobói: Simon 18, Ciglar 18, Nagy 17, Rasheed 16

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik