Sport

Sebestyén versenyezhet Valenciában

Sebestyén Péter ott lehet a MotoGP 2011-es szezonjának utolsó versenyhétvégéjén egy Aprilia nyergében.

Nemcsak a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei szezonja, hanem a125 köbcentiméteres kategória is búcsúzik Valenciában a hétvégén, ugyanis a jövő évtől Moto3-á alakul át a legkisebb sorozat. Sebestyén Péter is ott lehet a rajtrácson, ugyanis az olasz Matteoni Racing Team szerdán felkérte a magyar versenyzőt, hogy helyettesítse a spanyol Joan Perellót.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek. A valenciai a kedvenc pályám, ismerem is elég jól. Tavaly ugyanez megadatott, hogy az utolsó pillanatban kijutottam a versenyre, akkor jól sikerült a hétvége, remélem, most is hasonlóan jól fog menni. Örülök, hogy Apriliával mehetek, ezeket a gépeket már régóta ismerem, szeretem is nagyon. Megtiszteltetés számomra, hogy ott lehetek a 125cc kategória búcsúhétvégéjén, és, hogy a többi versenyzővel együtt tiszteleghetek Marco Simoncelli emléke előtt” – mondta Sebestyén.

A versenyzők Valenciában emlékeznek meg a fiatalon elhunyt Marco Simoncelliről, akinek apja az egyperces néma csend helyett egyperces motorbőgést kért a versenyzőktől. Szerinte fia is ezt akarta volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik