Sport

Michelisz bemutatkozik Kínában

A hétvégén újra futamot rendeznek a túraautó-világbajnokságban, ezúttal a világ legnépesebb országában gyűlnek össze a pilóták.

A hétvégén először látogat Kínába a túraautó-világbajnokság mezőnye, köztük Michelisz Norberttel, a Zengő Dension Team versenyzőjével.

A pilóták a sanghaji Tianma Circuiten lépnek arra a pályára, amely az idény legrövidebb, mindössze 2 kilométer hosszú aszfaltja. Összesen 25 kört tesz meg a mezőny. A szokatlanul alacsony átlagsebességű pályán a BMW 320 TC-t vezető Michelisz az összetett pontverseny nyolcadik és a Yokohama Drivers’ Trophy második helyén várja a folytatást. Az időmérő edzést és a futamokat az Eurosport élőben közvetíti reggel szombat reggel negyed kilenctől, illetve vasárnap reggel negyed nyolctól.

„A pálya hossza alig haladja meg a két kilométert, a maximális sebesség pedig mindössze 175 és 180 km/h között várható. Az átlagsebessége 90-100 km/h között fog alakulni, úgyhogy valószínűleg ez lesz az év leghosszabb futama. A sikerhez elengedhetetlen lesz, hogy a lassú kanyarokban találjunk egy nagyon jó egyensúlyt. Előzési pont talán egy fél van a pályán, úgyhogy az időmérőn ezúttal is nagyon sok fog múlni” – nyilatkozta Michelisz Norbert.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik