Sport

Lajtos 500 méteren 11. lett

Lajtos Szandra legjobb magyarként a rövidpályás gyorskorcsolyázók Saguenayben zajló Világkupa-versenyének szombati napján 500 méteren 11. lett.

Lajtos a legrövidebb távon már pénteken negyeddöntőbe jutott, ahol szombaton futamában harmadik lett, s ezzel került a C döntőbe, melyben szintén harmadikként haladt át a célvonalon, így 11. helyen zárt.

A szám másik két magyar indulója a reményfutamokban küzdött, Kónya Zsófia és Keszler Andrea egyaránt két fordulót ment, de végül nem sikerült a negyeddöntőbe verekedniük magukat. Előbbi 20., utóbbi 19. lett.

A férfiaknál – szintén 500 méteren – Béres Bence három sikeresen megvívott vigaszági futam után a negyeddöntőbe jutott, de ott kiesett és összesítésben 15. helyen végzett. Liu Shaolin Sándor a vigaszági küzdelmekben egy kört élt túl, ezzel 27. lett.

A leghosszabb, 1500 méteres távon nem termett babér a magyaroknak: Dénes Veronika 23., Tóth Patrícia 28., Oláh Bence 33., míg Nagy Konrád 35. lett, valamennyien kiestek a vigaszág első fordulójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik