Sport

Kvitova veretlenül világbajnok

A cseh Petra Kvitova a WTA új világbajnoka, miután vasárnap Victoria Azarenkát is nagyon megverte az isztambuli tenisztorna fináléjában.

A vb-újonc Kvitova végtelenül stabil, bátor kezdéssel állva hagyta a láthatóan ideges és sokat rontó fehérorosz riválisát a TEB BNP Paribas WTA Championships döntőjében. A cseh játékos pillanatok alatt elhúzott 5-0-ra az első játszmában. Ehhez képest komoly fordulat állt be térfélcsere után, hiszen Azarenka “megérkezett a mérkőzésre”, feltámadt, mindkét elbukott adogatását visszavette. Így váratlanul izgalmas véget ért az első felvonás, hiszen 6-5-ös vezetésnél tudott újra brékelni Kvitova, ezzel 7-5-re elvitte a nyitószettet.

A második játszma éles küzdelmet hozott az első labdamenettől kezdve. Azarenka képes volt végig hozni azt a jó játékot és magas színvonalat, amivel korábban megszorongatta Kvitovát. Kétszer is elvette a balkezes cseh adogatását, válaszul csak egy brék érkezett, a fehérorosz teniszezőnő kiharcolta a döntő szettet.

A világbajnokság utolsó játszmája azonban ismét Kvitováról szólt. A fontos labdáknál jobban koncentrálva, hamar ellépett 3-0-ra. Azarenka viszont rendre megremegett a kiélezett helyzetekben, így a cseh megérdemelten nyerte a fordulatos és izgalmas párharcot.

Kvitova az idei wimbledoni trófea után megszerezte pályafutása második legnagyobb győzelmét. Ezen felül hétfőtől karriercsúcsot jelentő második helyre ugrik a világranglistán, és az isztambuli veretlenségért (mindössze két szettet bukott a torna öt meccsén) járó maximális díjazást (1,75 millió dollár) is bezsebelte.

Eredmény – WTA-vb, Isztambul (4,9 millió dollár)
Döntő
Petra Kvitova (cseh, 3.) – Victoria Azarenka (fehérorosz, 4.) 7-5, 4-6, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik