Sport

Cilic megállította Tipsarevicet

Idei első tornagyőzelmét ünnepelhette Marin Cilic vasárnap a szentpétervári döntőben, ahol a mostanság csillogó Janko Tipsarevicet győzte le.

Az őszre megtáltosodó Tipsarevic egy hónapja szerezte meg élete első ATP-trófeáját Kuala Lumpurban, majd múlt héten Moszkvában is diadalmaskodott.

Ma ő lehetett volna az első teniszező, akinek sikerül a duplázás Oroszországban, de a negyedik kiemelt horvát megakadályozta ebben.

Az első szett első és egyetlen fogadóelőnyét Cilic megcsinálta, majd remek adogatásaival kiszerválta az első felvonást.

A másodikra feljött Tipsarevic, azonnal brékelt, Cilic kicsit elbizonytalanodott, így a szerb egyenlíthetett. Ekkor a történelmi duplázáson túl a szezon legtöbb keménypályás győzelméért is újra harcban volt a második kiemelt, hiszen pillanatnyilag negyven győzelemmel áll az élen, holtversenyben honfitársával, Novak Djokoviccsal.

De a döntő játszmában már alig volt esélye. Bár ez a játszma is korai bréklehetőségekkel kezdődött számára, a horvát szervagép ezúttal kitartott. Sőt, a játék után Tipsarevicet ápolták. Ettől kezdve pedig a világranglista-22. Cilic átvette az irányítást. Okosan, taktikusan játszott, sokat mozgatta ellenfelét, és megszerezte idei első ATP-címét, három elbukott döntő után (Marseille, Umag, Peking).

Eredmény – ATP-torna, Szentpétervár (664 ezer dollár)
Döntő
Marin Cilic (horvát, 4.) – Janko Tipsarevic (szerb, 2.) 6-3, 3-6, 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik