Sport

Zomborit és Bozsikot köszöntötte az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség Zombori Sándor 60., Bozsik Péter 50. születésnapja alkalmából rendezett kis ünnepséget.

A jó hangulatú találkozón Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke köszöntötte az ünnepelteket, beszédében felidézve Zombori Sándor és Bozsik Péter pályafutásának legemlékezetesebb momentumait – írja az mlsz.hu oldal.

A szövetségi ajándékainak átadása után beszélgetéssel, régi történetek, anekdoták felidézésével ért véget a köszöntés.

Zombori Sándor 1951. október 31-én született Pécsett. A labdarúgást a Pécsi Dózsában kezdte meg, 1969-től a felnőtt együttesben szerepelt. Huszonnégy évesen, 1975-ben a Vasashoz került, és röviddel ezután meghívót kapott a felnőtt válogatottba is. Az angyalföldiekkel az 1976/77-es idényben bajnoki címet ünnepelt, 1981-ben Magyar Népköztársaság Kupát nyert a piros-kékekkel, és egészen 1982-ig szerepelt a csapatban. Pályafutása utolsó éveit a francia Montpellier-ben töltötte, ahonnan 1985-ben vonult vissza.

Hétszer szerepelt az utánpótlás-válogatottban, tagja volt az 1976-ban utánpótlás Európa-bajnokságon ezüstérmes együttesnek. A felnőtt válogatottban 1975-ben, a lengyelek elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be. Összesen 26 mérkőzést játszott a nemzeti csapatban, ezeken három gólt szerzett. Szerepelt az 1978-as világbajnokságon, ahol kiváló formában játszott, és emlékezetes gólt lőtt a franciák elleni csoportmeccsen. Visszavonulása óta újságíróként dolgozik.

A franciáknak lőtt Zombori-gól:

Bozsik Péter 1961. október 30-án született Budapesten, és bár játékosként nem tudta megközelíteni édesapja, a legendás Bozsik József sikereit, edzőként a 2001/02-es szezonban bajnoki címet nyert a Zalaegerszeggel, majd 2006-ban a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott.

2002-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjét.

Bozsik Péter legnagyobb sikere, a Manchester United legyőzése:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik