Sport

Tizenhét gól Philadelphiában

Elképesztő mérkőzést játszottak az NHL-ben, a Winnipeg Jets 9-8-ra verte a Philadelphia Flyerst.

Szeretjük a jégkorongot. De még mennyire! Pörgős a játék, vannak ütközések, olykor a two in one elvén még egy rögtönzött bokszmeccset is láthatunk, na meg sokszor kiszakad a gólzsák. Az NHL magyar idő szerint péntek hajnali játéknapján Philadelphiában eléggé kiszakadt, a publikum összesen tizenhét találatot láthatott a hatvan perc során.

A Philly szerzett vezetést, azonban a Winnipegnek annyira kijött a lépés, hogy elhúzott 6-1-re, eldőlni látszott a meccs. Mivel azonban még csak a második harmadban jártunk, elkezdte a felzárkózást a Flyers, ez pedig olyannyira jól sikerült, hogy a harmadik etap közepén már 7-6 volt az állás a Philadelphiának. A Jets azonban innen is visszakapaszkodott, a vendégek végül 9-8-ra megnyerték a nem mindennapi összecsapást. A gólokon 15 játékos osztozott, csak a hazai csapatban szereplő Danny Briere és James van Riemsdyk duplázott. Mindkét együttes ezen az összecsapáson érte el, illetve kapta a legtöbb találatot a szezonban.

Köztudott, hogy nehéz a kapussors, mivel aki a padra szorult, csak ritkán tud beállni. Nos, ezen a mérkőzésen mind a négy benevezett hálóőrnek akadt dolga és egyikük sem úszta meg kapott gól nélkül.

A tizenhét gól, na meg pár védés, mert azért az is volt:

Tíz mérkőzést rendeztek még a játéknapon, a Canadiens annyira belelendült itt a legutóbb, hogy zsinórban a második győzelmét aratta, ezúttal a címvédő Boston Bruinst verte a Montréal – ez párosítás amúgy egy örökrangadónak minősül a tengerentúlon.

Nyert a Pittsburgh Penguins is, amely szétlövésben bizonyult jobbnak a New York Islandersnél. Otthon nyert még a Buffalo Sabres, az Ottawa Senators, a Nashville Predators, az Edmonton Oilers és a Phoenix Coyotes is.

A Toronto Maple Leafs, az Anaheim Ducks és a Los Angeles Kings pedig idegenben zsebelte be a két pontot.

Eredmények – NHL
Philadelphia Flyers-Winnipeg Jets 8-9
Boston Bruins-Montreal Canadiens 1-2
Buffalo Sabres-Columbus Blue Jackets 4-2
New York Rangers-Toronto Maple Leafs 2-4
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 3-2 – szétlövéssel
Ottawa Senators-Florida Panthers 4-3
Nashville Predators-Tampa Bay Lightning 5-3
Minnesota Wild-Anaheim Ducks 2-3
Dallas Stars-Los Angeles Kings 3-5
Edmonton Oilers-Washington Capitals 2-1
Phoenix Coyotes-New Jersey Devils 5-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik