Sport

A szezon legfontosabb meccsére készülnek Szegeden

A Veszprém 2008 májusa óta nem kapott ki magyar csapattól, szombaton a Tisza partján fenik rájuk a fogukat a férfi kézilabda NB I rangadóján.

A hazai közönségben bízhat Skaliczki László együttese a szombaton 12 óra 55 perckor kezdődő rangadó előtt, hiszen a Pick Szeged az utóbbi időben leginkább csak otthon tudta szorossá tenni az MKB Veszprém ellen vívott meccseit.

A két hazai férfi élcsapat egyelőre százszázalékos teljesítménnyel hasít a Budapest Bank ligában, de a holnapi mérkőzés után ez már biztosan nem lesz elmondható. A Tisza-partiak vasárnap a Partizan Beograd otthonában először tudtak győzni a Bajnokok Ligája mostani csoportkörében, ez önbizalmat adhat a hazaiaknak.

“A szezon legfontosabb meccse jön” – idézi Skaliczki László vezetőedző szavait a Pick Szeged csapatának honlapja. “Komoly rangja van a találkozónak, elvégre a rekordbajnokot fogadjuk hazai környezetben. Akadnak sérültjeink, de már hozzászoktunk, és amit lehet, ezzel a kerettel is megtettük a felkészülés során. A támadásvezetéseinknél a sokmozgásos játékra hívtam fel a csapat figyelmét, döntő lehet a találkozón a lövőforma és a kapusteljesítmény is. Meg kell oldanunk, hogy lerohanásokból ne kapjunk sok gólt, ez a Veszprém egyik legnagyobb fegyvere. Két Bajnokok Ligája-csapat találkozik kissé szokatlan időpontban, de ettől függetlenül BL-szintű összecsapást várok. Ma délután már nem tartok edzést, arra kértem játékosaimat, fejben hangolódjanak rá az összecsapásra – holnap kiderül, ez mennyire sikerült” – fogalmazott a szakember.

Mindenesetre nagy bravúr lenne a szegediektől, ha sikerülne legyűrniük nagy riválisukat, hiszen a Veszprém 2008 májusa óta nem kapott ki magyar csapattól (kedden a Tatát verték magabiztosan), ráadásul a BL-ben is jól szerepelnek, szombaton a Csehovszki Medvegyi ellen diadalmaskodtak, és az Atlético Madrid mögött a második helyen állnak a csoportjukban.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány, az MKB Veszprém vezetőedzője komoly csatára számít: “Elsősorban azt várom, hogy mindkét csapat óriási küzdelmet produkáljon egy szoros meccsen. A második dolog, a szegediek mérkőzéseit látva, sok olyan momentumot, időszakot lehetett megfigyelni, amikor nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapatuk. A védőfal és a kapusok együttműködése, a lerohanások fejlődése jól megfigyelhető. Ahogy hallottam, Skaliczky László kollégám is úgy nyilatkozott, hogy ez az a mérkőzés, ahol a Veszprém ellen reális esélye van a Szegednek, én is azt gondolom, hogy nagyon nyitott a mérkőzés végkimenetele” – fogalmazott a szakember a bajnoki címvédő klub honlapján.

A Budapest Bank liga élcsoportja
1. MKB Veszprém 18 pont / 9 mérkőzés,
2. Pick Szeged 16 pont / 8 mérkőzés 
3. Csurgó 11 pont / 8 mérkőzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik