Sport

Daniel Nielson a legközelebb a 800 ezer euróhoz San Remóban

A nyolcfős döntő asztal az ausztrál Daniel Nielson vezetésével alakult ki, a cél innentől a 800 ezer eurót érő első hely megszerzése az EPT-n.

Huszonnégy játékos volt még az elődöntőnek is felérő Európai Póker Turné (EPT) San Remo ötödik versenynapján, a legjobb nyolc fő, azaz a döntő asztalosok hamar meglettek, izgalmas finálénak nézünk elébe – írja a Poker.hu.

Hatalmas előnyből kezdhetett a kanadai Chris McClung, de mégsem tudott élni a lehetőséggel, és a döntő előtt búcsúzott. Előbb az amerikai profi Kevin MacPhee-vel csapott össze sikertelenül, majd a szlovák Jan Bendik ellen bukott hatalmas partit, amikor a király magas boardnál rosszabb kísérőjű királypárral tett kockára az összes zsetonját.

A mezőnyben két PokerStars profi is volt, de egyikkőjüknek sem sikerült a döntő asztalra jutni, a holland Lex Veldhuis épp csapattársával, a norvég Johnny Loddennel csapott össze, de dámapárja nem tartott ki Lodden AK-a ellen.


Lodden
sem járt jobban később, hiába gyűjtögette serényen zsetonjait, végül pont ő lett a kilencedik helyezett, és éppen hogy csak lemaradt a fináléról.

Arról a fináléról, amelyet az ausztrál Daniel Nielson kezdhet majd meg a legtöbb zsetonnal (6700 000), és amivel jócskán vezet az őt üldöző, már említett Bendik (3 980 000) és bolgár Dimitar Danchev (4 435 000) előtt.

A finálét élőben is figyelemmel lehet kísérni a PokerStars.tv oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik