Sport

A legvégén verte a Falco az Albacompot

A Falco 84-82-re legyőzte az Albacompot a férfi kosárlabda-bajnokság végletekig kiélezett rangadóján.

Timberlake triplájával indult a férfi bajnokság rangadója, majd Szabó duplájával és Pantelic büntetőjével 6-0-ra elhúzott a Falco. Később Simon Balázs vezérletével felébredt a bajnoki ezüstérmes és Hollis kosaraival 16-15-re már ő vezetett.

Az amerikai repítette a negyed végén az Albacompt a 24-20-as vendégelőnyhöz. Az egyperces szünet után sokat hibáztak a csapatok, így maradt a szoros küzdelem, a vendégeknél El-Amin nem találta a helyét, Hendlein és Keller viszont ügyeskedett, sőt, a fiatal Juhos Levente triplát szerzett a negyed derekán. A nagyszünetben 45-37-re vezetett a székesfehérvári csapat.


Djordje Pantelic
gondolta úgy a pihenő után, hogy kézbe veszi az irányítást. A szombathelyiek légiósa megszórta magát, miközben a másik oldalon Juhos újra triplával jelentkezett. A 25. percben 48-52 állt az eredményjelzőn, a záró tízpercre hétpontos Alba-előnnyel fordult a két dobogóesélyes csapat.

Hallatlan izgalmas volt a meccs utolsó felvonása. A szombathelyiek ugyanis fokozatosan közelítettek Braniszlav Dzunics csapatához, Kálmán vezérletével megingatták a sokáig biztosnak látszó fehérvári önbizalmat. Sőt, egy perccel a vége előtt Kálmán 77-79-re alakította az eredményt.

Az utolsó percben aztán pattanásig feszült hangulat mellett egyszer az egyik, másszor a másik csapat érezhette magát nyeregben. Szanati büntetőivel 79-79-re alakult az eredmény, majd Szabó Zsolt két büntetője után 81-79-re újra a Falco vezetett. Bódi demoralizáló triplával meglódította az Alba szekerét, de Pantelic azonnal válaszolt egy trojkával (84-82). Másodpercekkel a vége előtt El-Amin még ráemelte, de a labda célt tévesztett, fantasztikus meccset nyert meg a Falco KC Szombathely.

Eredmény – férfi kosárlabda-bajnokság
Falco KC-Szombathely – Albacomp 84-82 (20-24, 17-21, 23-22, 24-15)
A pontszerzők: Pantelic 24, Timberlake 19, Kálmán 15, Szabó Zsolt 12, Jancikin 6, Simon, Szanati, Harazin, Jarosevits 2-2, illetve Hollis 19, Simon 16, Keller 14, Bódi, Hendlein 7-7, Madár, Juhos 6-6, El-Amin 5, Supola 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik