Sport

Kikapott a Sopron az Euroliga címvédőjétől

Az amerikai Bonner 32 pontjának is köszönhetően a Salamanca tíz ponttal nyert Sopronban a női kosárlabda Euroligában.

Eredmény – női kosárlabda Euroliga
Uniqa-Euroleasing Sopron – Perfumerias Avenida Salamanca 64-74 (14-23, 20-18, 19-14, 11-19)
A pontszerzők: Horti 16, Fegyverneky 15, Zavecz 13, Krivacevic 12, Krnjic 6, Kurasova 2, illetve Bonner 32, Fernandez 10, Coleman 7, Antoja, Sanchez 6-6, Feaster-Strong 5, Vajda 4, Xargay 2

A fiatal soproni csapat sokáig remekül tartotta magát a sorozat egyik legerősebb ellenfelével szemben, de az utolsó negyedben, amikor csak két pontra volt ellenfelétől, megijedt, sok hibát vétett. A Perfumerias Avenida Salamanca tíz ponttal győzött Sopronban.

A mérkőzés élő szöveges közvetítését az alábbiakban olvashatod vissza:

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

10. PERC: A legvégén Krivacevic, Horti és Antoja próbálkozott, ám egyikük sem talált be, kikapott a Sopron.

10. PERC: A 32 pontos és 10 lepattanóval bíró Bonner már azt is megengedheti magának a zárónegyed zárópercében, hogy lépéshibát “mutasson fel”. 25 másodperccel a vége előtt még kikéri idejét a vendégcsapat. 64-74!

10. PERC: Fűrész Dia próbálta lemásolni Antoját, ha már tripla. Nem sikerült.

9. PERC: Krivacevic Tijana belejött a végére, de sajnos Antoja is. Hármast dob, ebből is régen láttunk, kár, hogy nem a Sopron szerezte a legutóbbit. 63-74, eldőlt?

8. PERC: Horti duplája után hétpontos a vendégek előnye, de ez még ledolgozható, ha a csapat összeszedi magát. A rutinos vendégek persze tudják, innen már akár az is elég lehet nekik, hogy faultokra játszanak. Krivacevic hiába dob kosarat, Bonner kétszer is betalál: 32 pontos az amerikai! 61-71!

6. PERC: Krivacevic után már Kurasovának is négy szabálytalansága van, ez semmiképp sem jó a palánk alatt az utolsó négy percre nézvést. A mieink az utolsó 9 dobásukat elhibázták.

5. PERC: Fernandez és Bonner eredményes, kezd kicsúszni a Sopron kezéből a találkozó: 66-55 az állás. Eddig 11-2 az utolsó negyed az Avenidának. Időt is kér Székely Norbert! Az Orenburg ellen már 7 ponttal is vezetett a Sopron az utolsó negyedben, mégis hosszabbítás lett a vége. Úgy tűnik, ezúttal sem tud megbirkózni a fiatal együttes a lehetőséggel.

5. PERC: Kapkod a Sopron, lépéshiba Zavecz Hannától. Le is jön, helyére Fűrész megy vissza a pályára.

4. PERC: Jaj-jaj-jaj: Bonner a 24. pontját is megszerzi, ez önmagában még nem lenne tragédia, csakhogy héttel elhúz a Salamanca. Feltornázta mutatóját a duplák tekintetében az amerikai, már 66 százalékos a mérleg, 12 kísérletéből 8 talált célba. 55-62!

3. PERC: Laura Antoja nem a legjobbkor szerzi meg első pontjait, miután jól céloz a vonalról. Két perce nem dobott kosarat a magyar csapat.

3. PERC: Az előző körben ugyebár hosszabbítás után kapott ki a magyar csapat. A másik magyar klub, a Győr ma a Bourges otthonában lép pályára.

2. PERC: Kurasova ellen faultolnak, de egyiket sem dobja be az ukrán center, de leszedi a lepattanót és dob egy duplát. Kár, hogy nem sokkal később Fernandeznek üt oda, aki mindkettőt bedobja.

1. PERC: Bonner kezdi a pontgyártást. 53-57!

1. PERC: Két pontra van a sztárcsapattól a Sopron. Minden elképzelhető az utolsó játékrészben.

4. negyed
Meg lehet ezt nyerni is!


VÉGE A HARMADIK NEGYEDNEK!

10. PERC: Fantasztikus a Sopron ezekben a percekben. Krnjic blokkja után Fegyverneky elcsípte a lepattanót, és a támadás végén duplát szerez, már csak 2 pont a különbség! 53-55!

9. PERC: 1 perc 18 másodperccel a vége előtt Vajda szabálytalankodik, de Krivacevic kihagyja a büntetőt. Vajda ellen technikait ítélnek. Fegyverneky az egyik büntetőt bedobja, a másikat kihagyja, de Krnjic leszedi a lepattanót, és felhozza a csapatot 50-55-re!!

9. PERC: Vajda mindkét büntetőt bedobja Czank szabálytalankodását követően, Fűrész trojkát hibáz, Bonner meg bedobja a kétpontost. Krivacevic akadélyozza meg, hogy ne menjen tíz pont fölé a differencia. 47-55!

8. PERC: Czank üt oda, a negyedik soproni fault. A Salamanca az utolsó 15 büntetőt értékesítette.

7. PERC: Horti eladja a labdát, Vajda kerül ziccerbe, de elhibázza, Krnjic viszont nem. Hat pont, azaz két tripla a különbség az Euroliga címvédője ellen!

6. PERC: Vajda Anna megszerzi első pontjait. Kár. 43-51!

5. PERC: 43 pontnál tart a Sopron, ebből 37-et három játékos, Fegyverneky, Horti és Zavecz szerzett.

4. PERC: Kár, hogy azonnal szabálytalankodik Horti Dóra, naná, hogy Bonner nem hibáz. Az amerikai játékos Székely szerint is külön klasszist képvisel. Jobban szedi a lepattanókat a spanyol csapat.

3. PERC: Sokat hibáznak a csapatok, sok a technikai hiba. Ez jelen esetben még nem végzetes egyik oldalon sem, de a különbség még nem csökken. Fernandez pontjaira Horti válaszol – rég dobott kosarat a center. 39-47!

2. PERC: Ez nem Kurasova-Gorbunova meccse. Eladja a labdát, Bonner ezután duplát dob, még szerencse, hogy zavecz labdavesztése után Pascua lépéshibát vét.

1. PERC: Bonner kettő, Zavecz három – gólváltás az első percben – 37-43!

3. negyed
Gyerünk, csajok!

Az első két negyed után a legeredményesebb dobó Dewanna Bonner a maga 13 pontjával, a hármasokat és a büntetőket is hibátlanul dobta, a kétpontosokat pedig 60 százalékkal. A mieinknél Zavecz Hanna a legjobb a pontok tekintetében, 10-et tud felmutatni.

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője a meccs előtt azt a célt tűzte ki a csapatnak, hogy játsszon szoros meccset a címvédő spanyolokkal: “Az Euroliga címvédője elleni mérkőzés nem feltétlen kecsegtet a győzelem esélyével, de nem mehetünk ki feltett kézzel a pályára! Mindent meg kell próbálnunk, hogy kiszolgáljuk közönségünket, ne hagyjon bennünk űrt a találkozó. Szeretnénk szoros mérkőzés vívni a spanyolokkal” – mondta a wb.sopron.com oldalnak a vezetőedző.

VÉGE A MÁSODIK NEGYEDNEK, JÖN A NAGYSZÜNET, 34-41 AZ ÁLLÁS SOPRONI SZEMPONTBÓL.

10. PERC: Zavecz szabálytalankodott Sanchezzel szemben az időkérés előtt, a spanyol bedobta mindkét büntit. A negyed utolsó kosara a miénk. Krnjic ugyan elhibázza a dobást, de Zavecz leszedi a lepattanót, és értékesíti a ziccert. 34-41 az állás a nagyszünetben.

9. PERC: Amikor azt gondolnánk, hogy egy kicsit közelebb kerülünk Fegyverneky 9. pontjával, Bonner lehűt minket, igaz, magunknak köszönhetjük, hiszen Krnijc faultolt. Fűrész hárompontossal próbálkozik, de nem sikerül, ellenben leszed egy lepattanót. Sajnos azonnal eladja a labdát. 33 másodperccel a nagyszünet előtt időt kér a Salamanca – 32-39!

6. PERC: Vicces, ez az időkérés nekik jött be, Feaster-Strong bizonyította, hogy erős, két pontjával megint távolabb az ellenfél. Fegyverneky központi figura: most egy rossz passz után védőlepattanót szed le. Krivacevic eredményes, 30-37.

6. PERC: Xargay, Bonner, majd Fernandez is hibázik ziccerben és kevésbé ziccerben, de mivel Fegyverneky újra faultol, jöhetnek a büntetők (ez volt az 5. soproni szabálytalanság). 28-35, jön Székely időkérése, főleg Kurasova rossz passza miatt.

4. PERC: Nekünk tett jót a szünet: Horti 2+1-e, majd Fegyverneky kosara után már csak 5 pont a különbség.

“Nagyon jól érzem magam a csapatban, remek közösséget alkotunk! Azt gondolom, jó csapat leszünk, de rengeteget kell még dolgozni! Míg nem szokunk teljesen össze, addig néha akadozva működik a játékunk. Sopronban győzni szeretnénk, ahogy minden meccsnek úgy megy neki az ember, hogy meg akarja nyerni! Nyilván nem lesz egyszerű dolgunk, kemény meccsre számítok!

A Sopront soha nem lehet lebecsülni, hazai pályán pedig pláne nem. Bár nem jó érzés magyar csapat ellen játszani, de nagyon örülök, hogy megint sok ismerős arccal találkozhatok, és pár napot ismét Magyarországon lehetek!” – nyilatkozta Vajda Anna a Sopron hivatalos weboldalának a meccs apropóján.

5. PERC: Időt kér a spanyolok vezetőedzője, pedig sok oka még nem volt rá, hiszen csapata 33-23-ra vezet az MKB Arénában.

3. PERC: Nem tudjuk tartani Bonnert, ezúttal Zavecz üt neki oda. ennél nagyobb baj, hogy Xargay előtte két ponttal növelte a spanyolok előnyét, ezzel 19-31 az állás. Kisvártatva Horti szépít az eredményen, tíz ponttal ment az Avenida, amikor Zavecz és Horti 6-6, Fegyverneky 5, Krnjic, Krivacevic 2-2 ponttal állt.

3. PERC: Sokat cserél Székely Norbert, Licskai is a pályán, szabálytalansága már a 3. volt, és még csak 7:54 van hátra. Bonner persze, hogy bedobja mind a kettőt. Kilencpontos a Salamanca előnye.

2. PERC: Bonner már 7 pontos, de szerencsére Fegyverneky azonnal válaszol – 19-25.

1. PERC: Zavecz 2+1-es kosarával indul a negyed. Czank összeszedi önmaga és a csapat első faultját ebben a tízpercben.

1. PERC: Fűrész le, Fegyverneky be, a másik oldalon Freixanet-Vajda csere a folytatásra.

2. negyed
Elindult a második negyed


VÉGE AZ ELSŐ NEGYEDNEK!

10. PERC: A Salamanca kihúzta négy faulttal a negyedet, így hiába szabálytalankodott Vajda, csak oldalról jöhetett a Sopron, és Krivacevic elhibázta a passzt. Nem úgy a spanyolok: Antoja asszisztja után Bonner értékesítette a hárompontost: 14-23 az első negyed vége.

10. PERC: Krivacevic faultja után 48 másodperccel az első negyed vége előtt növeli előnyét a Perfumerias Avenida. Sanchez újabb két pontjával 14-20 az állás. Kezd a különbség aggasztóvá válni. Fűrész hibáz el egy tempót nem sokkal a vége előtt.

8. PERC: Előbb Feaster értékesít egy trojkát, majd Fegyverneky szabálytalansága után két büntető következik, Sanchez bedobja mindkettőt: 14-18!

7. PERC: Az MKB Arénában Vajda Anna, és a pályán is!

6. PERC: Székely Norbert időt kért, és sikerült is rendezni a sorokat 9-13 után, hiszen Fegyverneky hármassal jelentkezett, Coleman pedig elhibázta a triplát. Sara Krnjic már a vezetést szerezte meg két büntető után – 14-13!

4. PERC: Horti hárommásodperces-büntetése miatt jöhetett a Salamanca, és Fernandez pontjaival máris 9-11! A vendégeknél Bonner-Fernandez-Coleman-Kireta-Xargay volt a kezdőötös.

4. PERC: Nem hagyja magát a spanyol sztárcsapat: fájó, hogy éppen Marissa Coleman eredményes a vendégeknél, aki ugyebár nem is olyan régen még Sopronban pattogtatott. Na, nem kukoricát.

3. PERC: Villámrajtott vett a Sopron! KrivacevicZavecz és Horti pontjaival 9-2-re vezet a magyar csapat!

1. PERC: Horti Dóra szerzi a mérkőzés első kosarát. Négy másodperc kellett neki.

1. negyed
Elindult a mérkőzés


A Sopron a Fegyverneky-Zavecz-Kurasova-Horti-Krivacevic kezdő ötössel indítja a mérkőzést.

A női kosárlabda Euroligában eddig felemás a magyar csapatok szereplése. Mind a Sopron, mind a Győr eddig egy vereséggel és egy győzelemmel áll.

A soproniak először megverték a francia Tarbes együttesét, majd hosszabbításban kikaptak a Nadezsa Orenburgtól. Érdekesség, hogy az új sorozat harmadik mérkőzését is otthon játssza Székely Norbert gárdája.

Az ellenfél nem lesz akárki, ugyanis a jelenleg Perfumerias Avenida néven szereplő salamancai lányok megnyerték az Euroliga tavalyi idényét, megelőzve az orosz sztárcsapatokat és a Fenerbahcét.

A spanyoloknál ott van a csapatban az a Vajda Anna, aki anno a soproni közönség egyik kedvenceként tett a gárda jó szerepléséért.

A B-csoportot a Salamanca vezeti, mögötte Sopron-Schio-Orenburg-Fenerbahce-Polkowice-Tarbes a sorrend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik