Sport

Sokan búcsúztak Simoncellitől

Több száz barát, ismerős és rajongó jelent meg a 24 évesen elhunyt Marco Simoncelli búcsúztatásán a corianói színházban.

A corianói színház megtelt a gyászolókkal, a koporsó előtt a dobogón a Gilera és a Honda

Az olasz motoros a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, Malajziai Nagydíján szenvedett halálos balesetet.

A corianói szinházban – ebben a városban nőtt fel Simoncelli – zajló egész napos szertartáson sokan “Ciao Marco 58” felirattal ellátott fehér pólót viseltek. A pilóta az 58-as rajtszámmal indult a versenyeken. A színházban két motorkerékpárját is kiállították, azt a Gilerát, amellyel 2008-ban világbajnokságot nyert a negyedliteresek között és az idén használt Hondát.

Paolo Simoncelli, a versenyző édesapja azt mondta, hogy nem kíván bekapcsolódni abba a polémiába, miszerint a baleset után az egészségügyiek késve értek a helyszínre, majd le is ejtették a hordágyról a pilótát:

“Ott voltam, Marco már halott volt, nincs mit tenni” – fogalmazott az édesapa. “Fogtam a kezét beszéltem hozzá, de nem válaszolt. Elment…”

A szűkkörű temetés csütörtökön lesz Corianóban: a családtagokon kívül ott lesz a végső búcsúnál két pilótatársa, a spanyol Jorge Lorenzo és barátja, Valentino Rossi.

Simoncelli a futam első körében elveszítette uralmát motorja felett, elesett, a mögötte száguldó amerikai Colin Edwards és Rossi már nem tudta elkerülni az ütközést, és nekihajtott. A versenyzőt beszállították a sepangi pálya egészségügyi központjába, de már nem tudtak rajta segíteni.

Egy hét alatt ez volt a második tragédia az autó- és motorsportban: előző vasárnap Dan Wheldon, az IndyCar autós gyorsasági sorozat kétszeres bajnoka szenvedett végzetes balesetet Las Vegasban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik