Sport

Simoncelli már nem élt, mikor elejtették

A MotoGP vasárnapi futamán életét vesztő Marco Simoncelli édesapja szerint fia már akkor halott volt, mikor leejtették őt a hordágyról.

Marco Simoncelli vasárnap a Malajziai Nagydíj első körében szenvedett súlyos balesetet, megcsúszott a pálya szélét jelző festésen, elvesztette motorja felett az irányítást, Colin Edwards és Valentino Rossi pedig már nem tudták elkerülni az ütközést és az olaszba hajtottak. A jelentések szerint kritikus állapotban szállították kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét.

Elterjedt egy rajongó által felvett videó, amin az látszik, hogy az egészségügyi személyzet tagjai leejtették a versenyzőt a hordágyról, miközben a mentőautóhoz vitték. Paolo Simoncelli, a motoros apja elmondta, éppen ekkor ért oda fiához, azonban hiába szólongatta, Marco már nem reagált. A gyászoló édesapa szerint ekkor már nem élt.


„Tíz méterre voltam tőle, de tudom, hogy addigra már meghalt. Ez már nem változtatott semmin. Segítettem beemelni őt a mentőbe, megszorítottam a kezét, beszéltem hozzá, de már akkor tudtam, hogy nem él”
– mondta Paolo, aki szerint nem szabad hibáztatni az egészségügyieket, mivel ők minden tőlük telhetőt megtettek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik