Sport

Chris McClung szárnyal a 800 ezer euró felé San Remóban

Már csak 24 játékosnak van esélye megnyerni a 800 ezer eurós fődíjat az Európai Póker Turné főversenyén, az élen a kanadai Chris McClung áll.

Az Európai Póker Turné (EPT) San Remó-i állomásának negyedik versenynapján a 64 fős mezőny 24 játékosra csökkent, az élen még mindig a kanadai Chris McClung áll – írja a Poker.hu.

A 4 900 euró nevezési díjú EPT San Remo főversenye a negyedik naphoz érkezett, még 64 játékosnak volt esélye a 800 ezer eurós, átszámítva 240 millió forintnyi fődíjat megnyerni. A nap folyamán fokozatosan fogyott a versenyzők száma, a híres játékosok közül a brit John Duthie távozott, amikor A-6-al ment allin, de egy jobb lapba futott.

Ugyanígy járt az amerikai Vanessa Selbst, aki napjaink egyik legjobb női pókerese, blöffje nem sült el az olasz sztárjátékos, Alessio Isaia ellen, aki két párral könnyedén adta meg Selbst allinjét.

A legnagyobb veszteség mégis a tavalyi világbajnokság döntőjében is szereplő amerikai Joseph Cheong kiesésével keletkezett. Az élen álló kanadai Chris McClung Q-7-el mondott allint Cheong ellen, aki királypárral azonnal kimondta a megadást. McClung hiába indult mindössze 16 százalékos eséllyel, a közös lapok érkeztével flösse alakult ki, amivel hihetetlen sok zsetont nyert el ellenfelétől, akinek így távoznia kellett a versenyből.

Ez akkora lökést adott McClungnak, hogy hatalmas előnyre tett szert az üldözői előtt, több mint 1 millió zsetonnal vezet a második előtt.

A 24 főre fogyatkozott mezőny célja innentől a nyolcfős döntő asztalra jutás, ott pedig a 800 ezer eurós fődíj megkaparintása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik