Sport

Magyarországon mindenki Palkovics akar lenni

Kevin Primeu, a magyar jégkorong-válogatott és a Sapa Fehérvár AV19 trénere szerint nincs elég meghatározó magyar védő.

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) honlapja, az icehockey.hu interjúvolta meg Kevin Primeu-t, a kanadai tréner pedig készséggel válaszolt a feltett kérdésekre. A tréner elárulta, már az U18-as válogatott szövetségi kapitányaként is volt rálátása a felnőtt együttesre – szó szerint, ugyanis a lelátóról figyelve segítette elődje, Ted Sator munkáját.

Primeu remek lehetőségnek tekinti a felkérést amiatt is, mert így jobban megismerheti más csapatok magyar hokisait. A szakember úgy látja, a nemzeti együttes legnagyobb gondja a védelem háza táján keresendő, ugyanis kevés meghatározó játékos van erre a posztra, míg kapusok és csatárok terén jó a helyzet.

„Minden magyar fiatal Palkovics Krisztián >>szeretne lenni<<, de nálunk Kanadában nemcsak a csatárok a példaképek, olyan kiváló védők példája is lebeghet a srácok szeme előtt, mint mondjuk Bobby Orré vagy Paul Coffeyé” – mondta a Sapa Fehérvárral az EBEL-ben remeklő edző.

 

Kevin Primeu szerint elég rövid idő lesz a felkészülésre a divízió I-es világbajnokságra a sűrű versenynaptár miatt, de ezzel minden szövetségi kapitánynak meg kell birkóznia. Arra a kérdésre, hogy milyen esélyeink vannak az új szisztémájú világbajnokságon úgy felelt, sokkal nehezebb lesz, mint eddig, de a torna rövidsége és egy esetleges jó formaidőzítés miatt bármi megtörténhet. Ehhez persze ki kell alakítani egy erős alapot.

Az új szisztéma szerint a divízió I-ben hat csapat küzd meg a továbbjutásért, a mieink Nagy-Britannia, Ukrajna és Lengyelország mellett az előző A-csoport vb két kiesője, Ausztria és Szlovénia ellen küzdenek meg az első két, feljutást érő helyért. A tornát Ljubljanában rendezik meg 2012. április 15. és 21. között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik